Startupi
43

Studenti okupljaju inovatore u oblasti elektronike i hardvera

Klix.ba
Na Elektrotehničkom fakultetu u Sarajevu večeras u 18 sati počinje Makers Meetup Sarajevo - skup inovatora u oblasti elektronike i hardvera.
Ovakvo okupljanje prvi je put upriličeno u BiH, a organizuje se s ciljem popularizacije "maker pokreta", koji je trenutno jedan od glavnih pokretača razvoja u Silikonskoj dolini.

Prezentacije i radionice na Makers Meetupu držat će studenti sa Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu, Internacionalnog Burch Univerziteta, Univerziteta u Freiburgu i Fakulteta tehničkih nauka Novi Sad.

"Cilj nam je da se upoznamo i kroz druženje razmijenimo znanje o najnovijim trendovima u svijetu hardvera i IT-a, i da jedni drugima pokažemo atraktivne projekte na kojima radimo. Pored toga želimo da pokažemo načine na koje mladi mogu, radeći ono što vole, postići veliki uspjeh u zemlji i u svijetu praveći svoj hardver i pokrećući vlastite startup kompanije", poručuje Davor Jurić u ime organizatora.

"Skup je naišao na veliku podršku širom poslovne i akademske zajednice u BiH i imamo otprilike stotinjak najavljenih gostiju među kojima su studenti i inženjeri tehničkih nauka iz čitave BiH, te asistenti i profesori sa Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu i Internacionalnog Burch Univerziteta", navodi se u najavi.

Imena predavača, te raspored predavanja i radionica možete pronaći na ovom linku.