{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


PACINNO Demo day na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu

9.12.2014. u 10:29
18
2
PACINNO Demo day na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu
18
PACINNO Demo day na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu
U okviru IPA Adriatic CBC projekta PACINNO "Platforma za trans-akademsku saradnju u oblasti inovacija" (Platform for trans-Academic Cooperation in Innovation) danas se na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu održava Demo day.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Demo day podrazumijeva prezentacije inovativnih startup projekata koji su identifikovani u ranijim aktivnostima PACINNO projekta potencijalnim lokalnim i međunarodnim investitorima.

Ovo je prvi Demo day koji se organizira u okviru PACINNO projekta, a učestvuje 7 startup-a iz Bosne i Hercegovine koji su prošli edukaciju, trening i mentoring za pripremu svojih prijedloga za predstavljanje investitorima. Nacionalni i međunarodni investitori će na Demo day-u će ocijeniti potencijal ideje. Također, predstavnicima inovativnih startup projekata će biti pružena prilika da ostvare buduću saradnju sa investitorima.

PACINNO projekat je jedan od strateških projekata IPA Jadranskog prekograničnog programa koji je počeo u novembru 2013. godine, a traje do marta 2016. godine. Ovo je samo jedna od aktivnosti u okviru ovog značajnog programa. Generalno, aktivnosti projekta su usmjerene na naučno-istraživačke organizacije, institucije - kreatore politika, te poslovne subjekte. Pored organizacije Demo day-a i rada sa inovativnim startup projektima, PACINNO projekat obuhvata i sljedeće aktivnosti: provođenje tri studije vezane za inovativnost u malim i srednjim kompanijama u osam zemalja, mapiranje inovacijskih sistema za osam zemalja i kreiranje zajedničkog okvira za razvoj inovacijskih politika u Jadranskom regionu, implementaciju programa za razvoj menadžerskih vještina za naučnike i istraživače, uspostavljanje i rad Ureda za prijenos tehnologija (Technology transfer office) koji će povezati ciljne grupe projekta (poduzetnike, mala i srednja preduzeća, državne institucije, privatne investitore isl.).

Projekat implementiraju Ekonomski fakultet u Sarajevu (BiH), zajedno sa partnerima: Univerzitet u Trstu (ITA), COBIK centar (SLO), Medicinski fakultet Univerziteta u Rijeci (HR), Institut Mihajlo Pupin (SRB), Ekonomski fakultet u Podgorici (CG), Univerzitet u Tirani (ALB), te Jonski Univerzitet (GRČ). Ukupna vrijednost projekta je 5.865.690,05 EUR. Više informacija dostupno je i na web stranici projekta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: