{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dvije firme prodao Googleu i Twitteru, a onda sa trećom napravio "bum"

21.7.2014. u 22:09
14
76
Dvije firme prodao Googleu i Twitteru, a onda sa trećom napravio "bum"
14
Dvije firme prodao Googleu i Twitteru, a onda sa trećom napravio "bum"
Ori Allon
Kompjuterski poduzetnik Ori Allon jednu je svoju firmu prodao Googleu, a drugu Twitteru. Sada je osnovao treću, koja vrijedi više nego obje prethodne njegove firme zajedno.
Prodajom prve firme Googleu je prepustio pretraživački algoritam, a svoju drugu firmu prodao je Twitteru, nakon što je tu jedno vrijeme radio kao direktor inžinjerskog odjeljenja.

Nova Allonova firma "Urban Compas" dostigla je vrijednost veću od 360 miliona dolara. Riječ je o firmi koja pomaže Njujorčanima u kupovini stanova, a Allon kaže da su investitori ohrabrili njega i njegovog kolegu, suosnivača firme, Roberta Reffkina da pokrenu djelatnost i u drugim gradovima.

"Napravili smo pravi posao i rastemo iz dana u dan, uglavnom usmenom reklamom. Našim klijentima dajemo bolje alate u potrazi za nekretninama", veli Allon, prenosi Business Insider.

Mjesečni prihod firme uvećao se deset puta od juna prošle godine, a firma raste pet puta brže u odnosu na dvije prethodne Allonove firme.

Ovog puta on radi sa lokalnim agentima nekretnina na bazi provizije. Trenutno zapošljava više od 100 ljudi na puno radno vrijeme i očekuje da će udvostručiti svoje osoblje do kraja godine.

Allon kaže da uz pomoć tehnologije koju nudi klijenti troše puno manje vremena u potrazi za domom.

Njegova firma ima precizan i ažuriran spisak nekretnina, koji je dostupan putem aplikacije na mobitelima. Adrese su prikazane na mapi poput Googleove, a tu su i fotografije stanova.

"Ovog puta ne želim prodati firmu. Smišljanje novih ideja i tehnologija je uzbudljivo, ali je uzbudljivo i voditi i podizati firmu. Posebno ako vas klijenti vole", zaključio je.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: