|

Srbija učestvuje u izgradnji gasovoda "Sava"

Srbija učestvuje u izgradnji gasovoda "Sava"
0
S
SRNA
3.11.2009. u 16:20
0
komentara
0

dijeljenja
Srbija učestvuje u izgradnji gasovoda "Sava"
Direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović izjavio je danas u Sarajevu da je Srbija spremna da učestvuje u izgradnji gasovoda "Sava" koji bi išao kroz Republiku Srpsku (RS) do Banjaluke.
"Naša je namjera da učestvujemo u izgradnji gasovoda 'Sava' pod uslovom da se oko toga dogovorimo sa vlasnikom koncesije. Sve preporuke EU govore da što više neka zemlja ima konekcija to je veća bezbjednost u snabdijevanju prirodnim gasom", rekao je novinarima Bajatović.

On je istakao da će sa predstavnicima iz RS u narednom periodu razgovarati o projektu "Južni tok" i da će uskoro biti potpisan ugovor po kojem će "Srbijagas" postati većinski vlasnik "Gas-prometa" Pale.

"Naša ideja je da uložimo u gasno tržište BiH, odnosno RS i Federacije BiH. U svakom slučaju ono što u prvoj fazi možemo da uradimo je optimizacija postojećih tehničkih kapaciteta za transport gasa i da na bazi postojećih kapaciteta radimo na razvojnim planovima", dodao je Bajatović.

Bajatović je danas u Sarajevu razgovarao sa direktorom "BH-Gasa" Almirom Bečarevićem o aktuelnim pitanjima u oblasti snabdijevanja prirodnim gasom.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.