{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Spojile se mikrokreditne fondacije LOK i Žene za žene International

F
5.3.2013. u 13:04
0
1
Spojile se mikrokreditne fondacije LOK i Žene za žene International
0
Spojile se mikrokreditne fondacije LOK i Žene za žene International
Mikrokreditna fondacija LOK Sarajevo (LOK MKF) i Mikrokreditna fondacija Žene za žene International Sarajevo (MKF ŽŽI), pripojile su se. To predstavlja odgovor na izazove i potrebe konsolidacije mikrokreditnog sektora.
LOK MKF godinama uživa poziciju među pet vodećih mikrokreditnih organizacija u BiH i svoj imidž na tržištu gradi na kontinuiranom praćenju zadovoljstva svojih klijenata, unapređenju kvaliteta i širenju dostupnosti svoje ponude što većem broju stanovnika, dok MKF ŽŽI posvećeno djeluje i pruža podršku ženskom poduzetništvu.

Ove dvije mikrokreditne fondacije su među prvima prepoznale značaj stabilizacije mikrokreditnog sektora i vlastiti interes u okrupnjavanju mikrokreditnih organizacija, članica AMFI – Asocijacije mikrokreditnih institucija u BiH.

MKF ŽŽI je pripojena LOK MKF vlastitim znanjem i snagama, čime je napravljen veliki iskorak u pogledu stereotipnog poimanja procesa pridruživanja.

Konsolidacija mikrokreditnog sektora u BiH je potrebna, ali i neizbježna prvenstveno u cilju poboljšanja efikasnosti u radu samih fondacija, saopćeno je iz Udruženja mikrofinansijskih organizacija u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: