Promo
141

Spektakularnom zabavom u Sarajevu najavljen veliki povratak Pepsija u BiH

U svečanom ambijentu hotela Courtyard by Mariott kompanija Marbo d.o.o., koja posluje u okviru multinacionalne kompanije PepsiCo, najavila je sinoć povratak najvećih globalnih brendova u segmentu bezalkoholnih pića - Pepsi, Mirinda, Pepsi Black, 7Up i Lipton - u svoj portfolio. Spektakularno organizovanim koktelom koji je okupio veliki broj poznatih zvanica najavljen je povratak ovih napitaka na tržište Bosne i Hercegovine.

Portfolio kompanije Marbo d.o.o. koji čine omiljene grickalice Chipsy, Clipsy, Pardon i Gud, ovsene kaše Quaker i brenda Minut Pire upotpunjen je najpoznatijim svjetskim brendovima bezalkoholnih napitaka koji se konzumiraju u više od 200 zemalja i regiona svijeta. Zahvaljujući kompaniji Marbo, po istim standardima kao i na najvećim svjetskim tržištima Pepsi, Mirinda, Pepsi Black, 7Up i Lipton bit će dostupni i u Bosni i Hercegovini.

"Kao dio multinacionalne kompanije bit ćemo u prilici da primijenimo najbolja iskustva, inovacije i prakse s mnogobrojnih svjetskih tržišta, kako bi brendovi Pepsi, Mirinda, Pepsi Black, 7Up i Lipton imali priliku da postignu dinamičan rast, kakav zaslužuju", istakao je Nenad Miščević, generalni direktor kompanije PepsiCo za područje Zapadnog Balkana i Baltičke zemlje.

Zvanični program kojem su prisustvovale brojne poznate zvanice praćen je i vizuelnim spektaklom u 3D mapping tehnici. Nakon zvaničnog programa gosti su uživali u hladnim osvježavajućim napicima koji su točeni iz specijalne ledene Pepsi skulpture.

Brend Pepsi je nastao 1898. godine, a značajniji rast doživljava nakon Velike depresije u Sjedinjenim Američkim Državama. Od pedesetih i šezdesetih godina 20. vijeka povezuje se s najboljim sportskim klubovima i poznatim zvijezdama filmske i muzičke industrije. Od 2010. godine brend Pepsi dobija novi vizuelni identitet. Pepsi Black predstavlja dio portfolija gaziranih sokova bez šećera, Mirinda na tržište Bosne i Hercegovine dolazi s okusom narandže, dok je 7UP osvježavajuće piće s okusom limuna i limete. Od 2019. godine na tržištu Bosne i Hercegovine svi ovi brendovi vraćaju se pod okrilje kompanije PepsiCo na Zapadnom Balkanu, otvarajući novo poglavlje poslovanja u segmentu napitaka.

O kompaniji PepsiCo

Potrošači u više od 200 zemalja širom svijeta milijardu puta dnevno uživaju u PepsiCo proizvodima. Svojim portfoliom hrane i pića koji obuhvata Frito-Lay, Gatorade, Pepsi-Cola, Quaker i Tropicana PepsiCo je ostvario više od 63 milijarde dolara neto prihoda u 2017. godini. PepsiCo portfolio obuhvata širok spektar hrane i pića, uključujući i 22 brenda koja pojedinačno generišu više od milijardu dolara na godišnjem nivou u maloprodaji.

"PepsiCo se rukovodi 'poslovanjem sa svrhom' – fundamentalnim uvjerenjem da je uspjeh naše kompanije neodvojivo povezan s održivošću svijeta koji nas okružuje. Mi verujemo u kontinuirano unapređenje proizvoda koje prodajemo, poslujući odgovorno prema planeti i osnažujući ljude širom svijeta, čime PepsiCo kao uspješna globalna kompanija stvara dugoročnu vrijednost za društvo i akcionare", poručuju iz kompanije Marbo.

Za više informacija posjetite www.pepsico.rs.