{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Snižavanje kamata u Razvojnoj banci za privrednike

F
14.3.2016. u 19:19
4
14
Snižavanje kamata u Razvojnoj banci za privrednike
4
Snižavanje kamata u Razvojnoj banci za privrednike
Razgovori rukovodstva Udruženja poslodavaca FBiH s Upravom Razvojne banke (RB) FBiH o snižavanju kamata za privrednike uspješno su završeni, saopćilo je to udruženje.
Ujedno je najavilo "Dane otvorenih vrata" u čijem će toku prezentirati rezultate.

Nadzorni odbor Razvojne banke FBiH je 18. februara prihvatio prijedlog Udruženja poslodavaca o dodatnom sniženju kamata i to: za dugoročno kreditiranje stalnih sredstava sa 4 posto na 3 posto, za dugoročno kreditiranje poljoprivredne proizvodnje također sa 4 posto na 3 posto a za dugoročno kreditiranje tekućih sredstava za izvoznike sa 5 posto na 4 posto.

Razvojna banka je također produžila rok otplate kredita Kreditne linije za dugoročno kreditiranje stalnih sredstava sa sedam na osam godina, a obrade kreditnih zahtjeva su za sve kreditne linije snižene sa jedan posto u zavisnosti od iznosa kredita: za kredit do 1.000.000 KM na 0,75 posto, za 1.000.001 KM do 3.000.000 KM na 0,50 posto a za kredit veći od 3.000.000 KM na 0,35 posto.

To je drugo ovogodišnje sniženje kamata za kredite u Razvojnoj banci FBiH, koje je plod uspješnih razgovora predstavnika Udruženja poslodavaca FBiH s upravom te banke, podsjeća Udruženje poslodavaca.

Ističe da je Razvojna banka prepoznala u ovom udruženju pravog partnera s kojim će ostvariti zajedničku misiju - istinsku podršku realnom sektoru s posebnim naglaskom na mala i srednja preduzeća. Snižavanjem kamata, ne samo da se pomaže privrednicima, nego i Razvojnoj banci, koja je povećala svoj kreditni portfolio, navodi Udruženje poslodavaca i najavljuje da će prezentacija uspješnih rezultata tokom "Dana otvorenih vrata" 15. marta biti održana u Travniku.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: