Udruženje banaka BiH zbog koronavirusa poziva na korištenje digitalnih servisa

Udruženje banaka BiH zbog koronavirusa poziva na korištenje digitalnih servisa
192
R. D.
12.3.2020. u 14:42
7
komentara
192

dijeljenja
Udruženje banaka BiH zbog koronavirusa poziva na korištenje digitalnih servisa Ilustracija: Shutterstock
Povodom aktuelne epidemiološke situacije Udruženje banaka Bosne i Hercegovine poziva građane da intenzivnije koriste digitalne servise banaka kao što su internet i mobilno bankarstvo, kako bi sveli kretanje i okupljanje na minimum.
Takođe, preporučujemo da se kod plaćanja češće koriste kartice, kako bi se minimizirao kontakt sa novčanicama, kao potencijalnim izvorom zaraze.

"Bankarski sektor pristupa odgovorno situaciji u kojoj se trenutno nalazimo. Sve banke su preduzele preventivne higijenske mjere kako bi se eventualno širenje virusa svelo na minimum. Svakodnevno pratimo situaciju i razmatramo moguće dodatne mjere, a s ciljem zaštite naših klijenata i zaposlenika, koji su naš najveći prioritet", izjavio je Berislav Kutle, direktor Udruženja banaka Bosne i Herceogivine, te pozvao građane, posebno one iz rizičnijih kategorija, koji imaju ugovorene elektronske servise da ih maksimalno koriste, te da bez potrebe ne izlaze van.

Banke kontinuirano prate kretanja i situaciju u vezi sa koronavirusom te u skladu s tim poduzimaju odgovarajuće aktivnosti.
Prijavi grešku


Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...