Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Trebate li kredit? nudimo sve vrste kredita uz kamatnu stopu od 3%. Ako ste zainteresirani, kontaktirajte nas još danas putem e -pošte za više informacija. WHATSAPP +1 (812) 266-9901
Muskarci ce uvjek ciniti vecinu na top pozicijama dok god imamo meritkraciju jer jedan mali procenat muskaraca medju muskarcima je spreman da fanaticno radi 24/7 cijeli zivot. Zene cine vecinu radne snage u korporativnim firmama i taj trend se povecava. Najgori dio nezaposlenih cine muskarci. PS Šta su pomažući članovi? Domacice?
Muskarci su generalno vise koncentrisani na karijeru dok zene su malo manje. To znaci da ako imamo 10 ljudi na top pozicijama, bice najvjv. 7 muskaraca. Ja bi volio i da su zene aktivnije mada razumijem da je njima teze zbog mnogih okolnosti. Ali jedno je sigurno, zenin posao NIJE da cisti kucu i pravi rucak vec da radi u kompaniji i da kupuje gotov rucak ili da ima pomocnicu u kuci.
Najniže plaćeni poslovi-dominantno muški,najviše plaćeni poslovi-opet dominantno muški,žene su tu negdje u zlatnoj sredini.Čudno je to što ti je krivo što su većinom muškarci na top pozicijama a nije ti krivo što su većinom i na najnižim pozicijama.Danas prosječna čistačica ima veću platu od domara.
Šo ne gumo ovih ublehaških istraživanja i članaka
Svako je placen onoliko koliko donosi firmi, zato zene, poklopite se po usima, i pijuckajte tu kafu u klimatiziranim prostorijama kad vam je Bog dao...
Sta znaci neplacena radna snaga (rade ali nisu osobe placene)? Vrlo nejasna analiza, iznenadjujuce za ovako ozbiljne organizacije.
koliko su ozbiljne takve su im i analize.
To su domacice kod kuce
Žene, popunite mjesta, traže se zidari, tesari, armirači, komunalni, vozači, radnici na održavanju cesta, elektro i vodovodnih instalacija, vozači, radnici u poljoprivredi, a ne gledate samo dupeta u fotelje i tu tražite ravnopravnost.
Nije to samo tako kod nas i vani je.Većina žena bi fin,kancelarijiski posao gdje na 6 sati radnog vremena imaju 3 pauze po pola sata da mogu kaficu ispiti baciti koju trač partiju i još da je posao parali.Pa i tata bi sine.Kad im kažeš za te poslove koje si ti naveo kontraargument im radnice na kasama.Jest buraz baš logično poređenje postavljanje vodovodne cijevi,bagerisanje i maltanje sa sjedenjem,prokucavanjem i vraćanjem kusura
Scorpio, shvati da generalno, zena nikad nece biti jaca od prosjecnog muskarca. Muskarci su bolji za te pozicije koje si nabrojao. Zene trebaju raditi njeznije poslove ali platiti isto ko muskarca. Ne mozes ti porediti muskarca i zenu i na osnovu toga dati platu. Poredi zene sa drugim zenama na poslu i tako poredi muskarce sa drugim muskarcima na poslu. P.s. mogu zene raditi teze fizicke poslove ali ne treba ocekivati puno od njih i treba naplatiti isto
PRIKAŽI ODGOVORE (1)