Imaju odličan zvuk
22

Pet najboljih Hi-Fi slušalica koje trenutno možete pronaći na tržištu

Klix.ba
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Jasno je da slušalice birate prema ličnim preferencijama kada krećete u kupovinu, ali ako su vam originalne audioperformanse važnije od praktičnosti, onda pokušajte pronaći svoj idealan par u nastavku teksta.

Na tržištu postoji mnogo odličnih slušalica, uključujući i one specijalizirane za vježbanje u teretani, bežične bluetooth slušalice, a u posljednje vrijeme sve su popularnije i dobre wireless opcije. Ukoliko tražite kvalitetan zvuk i najbolje performanse u klasi, trebate imate na umu da ćete za takve slušalice morati izdvojiti i više novca.

Beyerdynamic DT 1990 Pro

Iako kompanija Beyerdynamic možda nije toliko poznata kao njen glavni konkurent Sennheiser, ova njemačka kompanija ima historiju proizvodnje nekih od najboljih zvučnih uređaja na tržištu. DT770, DT880 i DT990 su modeli koji su poznati po odličnom kvalitetu zvuka i dobroj izradi, ali iznad njih je Beyerdynamic DT 1990 Pro, poboljšana verzija Beyerdynamica DT 1770 Pro. Ove slušalice koštaju 599 dolara.

Philips Fidelio X2

Philips Fidelio X2 su odlične slušalice koje nude vrhunski komfor i kvalitet izrade uz zvuk koji može zadovoljiti potrebe čak i najzahtjevnijih audiofila. Zanimljivo je istaći kako se ove slušalice mogu kupiti već za 189 dolara, a samom cijenom se svrstavaju među povoljnije opcije.

Beyerdynamic DT 1770 Pro

Beyerdynamic DT 1770 Pros predstavlja zapanjujući par slušalica. Jesu li skupe? Za neke ne, za većinu da, ali nakon što isprobate sve njihove performanse teško da ćete ih skinuti.

Sennheiser HD 800

Sennheiser HD 800 spadaju u red najboljih slušalica na planeti. Kada su uparene s odgovarajućim hardverom, zvuče apsolutno odlično. Jedina njihova mana jeste što su izuzetno skupe, tj. koštaju čak 1.559 dolara.

1MORE Triple Driver Over-Ear

Ukoliko tražite par slušalica koje neće u velikoj mjeri naštetiti vašem džepu, 1MORE Triple Driver Over-Ear je odličan izbor za početak. Njihov kvalitet izrade i detaljan zvuk zaista impresioniraju.

Ove slušalice su posebno fokusirane na isticanje detalja, a koštaju 250 dolara.