|

Koliko zarađuju najbogatiji Amerikanci

Koliko zarađuju najbogatiji Amerikanci
0
L. K.
6.8.2019. u 16:01
26
komentara
0

dijeljenja
Koliko zarađuju najbogatiji Amerikanci Ilustracija: Shutterstock
Da biste se pridružili jedan posto najbogatijih na svijetu, potrebno je da na godišnjem nivou zaradite 32.400 dolara, prenosi Global Rich List. MSN prenosi brojke koje jasno prikazuju kakva je situacija u SAD-u i koliko novca trebate imati da biste došli do samog vrha liste bogataša u toj državi.
U najbogatijih jedan posto u SAD-u možete "upasti" ako zarađujete minimalno 421.926 dolara, otkrivaju analitičari. To znači da za mjesec morate zaraditi 35.161 dolara, a za jedan dan 1.156 dolara.

Najbogatiji Amerikanci zarađuju 26,3 puta više nego svi ostali ljudi. Prosječni član kluba 1 posto na godišnjem nivou zaradi 1.317.000 dolara. Povucimo paralelu, prosječni član ostalih 99 posto ljudi na godišnjem nivou donese 50.107 dolara.

Grupa od 1 posto najbogatijih Amerikanaca posjeduje 42,5 posto novca u državi. Radi se o 3,29 miliona ljudi. Ostatak od 57,5 posto novca države dijeli ostalih 325,7 miliona ljudi. Nijedna druga država na svijetu nema sličnu situaciju u kojoj toliki procenat pojedinaca posjeduje toliku količinu novca.

Eksperti savjetuju da za povećanje finansijskih primanja možete raditi prekovremeno, tražiti promociju ili veću platu te otvoriti biznis sa strane. Predlažu stvari poput šetanja pasa, prodaje rukotvorina...

Također, još jedan dobar način za povećanje bogatstva jeste ulaganje novca. Za ovo vam nije potrebno puno pretraživanja, a moguće je i sarađivati s ljudima koji će vam pomoći da svoj novac uložite na pravo mjesto.
Prijavi grešku


Komentari (26)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...