{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Slovenski TUŠ otvorio supermarket u Mostaru

S
Sarajevo-x.com
10.10.2008. u 14:28
0
0
Slovenski TUŠ otvorio supermarket u Mostaru
0
Slovenski TUŠ otvorio supermarket u Mostaru
Pet Tuševih supermarketa u Bihaću, Bijeljini, Cazinu, Tuzli i Brčkom danas će se pridružit i supermarket u Mostaru. Investicija vrijedna 7,8 miliona KM je prva od sedam Tuševih otvorenja u BiH u ovoj godini, s kojom će Tuš ukupno osigurati više od 300 novih radnih mjesta.
Tuš Supermarket u ulici Dr. Ante Starčevića bb – Centar II u Mostaru odlikuje kvaliteta, prijaznost i cjenovna pogodnost ponude više od 14.000 proizvoda prehrambenog i neprehrambenog programa. Na više od 1500 m2 prodajne površine kupcima će svaki dan na raspolaganju biti svježi kruh, jer Tuševe trgovine imaju uspostavljen sistem vlastite pekare. Kako je kvaliteta svježega programa u Tušu uvijek u središtu pozornosti, u Tušu su uspostavljeni različiti sistemi kontrole kvaliteta. Svježinu proizvoda na odjelu voća i povrća kontroliraju svakoga sata. Dobro opskrbljena je ribarnica i mesnica, a njenu ponudu dopunjuju unaprijed pripremljeni mesni proizvodi. Kupce će dočekati i bogato opskrbljena delikatesa, te bogat izbor proizvoda neprehrambenog programa, od kućanskih pomagala, odjeće, vrtnog alata, pa do hrane za kućne ljubimce.

Svoje geslo 'gdje dobre stvari koštaju manje' u Tušu pored brojnih akcija i pogodnosti, koje se organiziraju tokom cijele godine, potvrđuju i bogatom ponudom više od 100 visoko kvalitetnih i cjenovno povoljnih proizvoda vlastite robne marke. Novost na bosansko-hercegovačkom tržištu od sada je i Tuš Klub, program pogodnosti i popusta, koji u samo četiri mjeseca broji već više od 30.000 članova.

Za jednostavnije i ugodnije kupovanje u Tušu su se pobrinuli i sa oko 80 parkirnih mjesta, ugostiteljskim lokalom, koji dopunjuje ponudu supermarketa, te radnim vremenom prilagođenim potrebama kupaca. Tuš supermarket je otvoren svaki dan od ponedjeljka do subote, od 08.00 do 21.30 čas, te nedjeljom od 08.00 do 19.00 časova.

U prvom od sedam supermarketa, koji je slovenski trgovački lanac ove godine otvorio u BiH, zaposlenje je dobilo 42 ljudi iz Mostara i okoline. Zajedno, činit će jedno od poslovno najuspješnijih i najbrže rastućih poduzeća srednje i istočne Europe, a samo u BiH u ovoj godini bit će otvoreno više od 300 novih, stabilnih radnih mjesta.

Svečani dio otvorenja počeo je u 11.00 časova, kada je Suzana Lazić, direktorica Tuš BiH d.o.o., pozdravila okupljene posjetioce Mostara: - »Pobrinut ćemo se da, u Mostaru, pitanje ˝Gdje dobre stvari koštaju manje?" ima samo jedan odgovor - u trgovinama Tuš!«. Ovom prilikom Tuš je uručio donacijski ček vrijednosti 2.000 KM Driti Haziraj, predsjednici Udruženja »Naša realnost«. Naime, Tuš Holding već tradicionalno stupa u život lokalne sredine sa izrazitom mjerom društvene odgovornosti, a koja je namijenjena prije svega poboljšanju kvaliteta života djece i omladine.

Prilikom prve kupovine u najnovijem trgovačkom objektu, sve posjetioce dočekalo je ukusno posluženje, a otvorenje je obogatio i raznovrsan zabavni program sa animacijama, poklonima za djecu i muzičkim gostom Željkom Bošnjakom i The Game Bandom.

Tuš Holding se iz maloga lokalnog slovenskog trgovca u samo dvadeset godina razvio u međunarodni poslovni sistem poduzeća, koji pored osnovne trgovačke djelatnosti udružuje i usluge s područja zabave, rekreacije, ugostiteljstva, telekomunikacija, nekretnina i energetike. Po svim važnijim pokazateljima usporedivi su sa razvijenim europskim tržištem, a u mnogim segmentima je Tuševa produktivnost i učinkovitost čak značajno veća od europskog prosjeka. Pored uspješnog rasta na domaćem tržištu, gdje već osam godina za redom, potvrđuju naziv najbrže rastućeg poduzeća u Sloveniji, Tuš je u zadnjem razdoblju s istovremenim stupanjem na tri inostrana tržišta BiH, Srbije i Makedonije prerastao u uspješan međunarodni holding.

Do kraja ove godine Tuš će u BiH otvoriti još pet supermarketa, naredne nedjelje planirano je otvorenje u Sarajevu, a do kraja mjeseca slijede otvorenja u Prnjavoru i Ugljeviku. Samo tokom ove godine za investicije na tržištima Bosne i Hercegovine, Srbije i Makedonije namijenili su više od 117 miliona KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: