biznis
0

Slovenija: Najavljene niže cijene roaminga u Europskoj uniji

FENA
Europska povjerenica za informacijsko društvo i medije Viviane Reding izjavila je u utorak tijekom posjeta Sloveniji da će 13. sljedećeg mjeseca u Bruxellesu predstaviti novu uredbu koja će donijeti više konkurencije na tržištu telekomunikacijskih usluga u Europskoj uniji.

Po njezinim je riječima na europskom telekomunikacijskom tržištu još uvijek prisutan monopol velikih nacionalnih telekomunikacijskih operatera, a novim prijedlogom će se postići sniženje cijena na zadovoljstvo svih, rekla je Reding tijekom posjeta Ljubljani.

Ona je u Sloveniju došla na poziv slovenskog zastupnika u Europskom parlamentu i predsjedničkog kandidata Alojza Peterlea, a sastala se i s ministrom gospodarstva Andrejem Vizjakom.

Reding, poznata po svom zauzimanju za veću konkurenciju i obaranje cijena koje je dovelo do uredbe o sniženju cijena roaminga u mobilnoj telefoniji na prostoru Europske unije, u Ljubljani je također rekla da će cijene roaminga morati sniziti i operateri u državama-kandidatkinjama za članstvo u Europskoj uniji i da će cijene roaminga sljedećih tjedana smanjiti i mobilni operateri u Hrvatskoj.