Zimska čarolija
253

Skenderija oborila rekord u 2019. godini po broju održanih programskih manifestacija

Klix.ba
Brojni posjetioci koji dolaze u prostore Centar Skenderije su impresionirani obimom, sadržajem i kvalitetom programskih aktivnosti koje se dešavaju na ovim prostorima.

Naime, iz Skenderije su saopštili da su analitički pokazetelji realizacije programa, prevazišli i planiranu dinamiku poslovanja, odnosno od osnivanja ovog najvećeg kulturno sportskog centra, u 2019. godini je održano najveći broj manifestacija.

Godina koja je obilježila pet decenija postojanja Skenderije je pokazatelj uspješno pripremljenog i planiranog obima poslova, a direktor Skenderije Amer Kapo ističe, u narednim periodima već svima poznata obećanja da Skenderija ima namjeru vratiti staru slavu, je sada skoro završena priča, odnosno prateći standarde i trendove visoko razvijenih područja, jednostavno ova firma se blagovremeno prilagođava tržištu i pomjera granice razvoja i afirmacije kultrunog, sportskog i privrednog života na ovim prostorima.

Kapo daljeističe da je u protekloj godini do sada održano više od 200 programskih manifestacija iz oblasti kulture, 155 programa sportskog sadržaja, 15 sajamskih manifestacija i 45 koncerata. Također naglašava da samo u Domu mladih u mjesecu decembru će biti održano više od 30 manifestacija različitog sadržaja.

Ove impozantne pokazatelje koje je Centar Skenderija u ovoj godini ostvarila, pripremila je i projekat budućnosti, "Zimska čarolija na Skenderiji" namijenjen da četrdeset pet dana u godini pruža zadovoljstvo i sreću svim uzrastima, djeci, omladini i odraslim.

Najveće otvoreno klizalište u Bosni i Hercegovini projecirano veoma zanimljivim oblikom i savršenim izgledom uz do sada prvi put viđene svjetlosne dekoracije su izuzetna prilika za druženje i upoznavanje mladih te širenje pozitivne energije koja je svima nama itekako potrebna. Ovaj ambijent je dodatno oplemenjen kvalitetnim muzičkim program te konzumiranje zdrave bosanske hrane.

Nakon petnaest godina održana je i manifestacija Sajam automobila, gdje su brojni posjetioci ovih dana imali priliku se upoznati sa najnovijim ostvarenjima automobilske industrije.

Bitno je istaći da u Domu mladih ima više programskih sadržaja i što je povećan intenzitet prisustva mladih, što je povećan obim edukacije mladih i omladine u sportskim dvoranama, urađene su značajne investicije koje su promjenile izgled našeg glavnog grada, od uređenja platoa, uređenja i proširenja kapaciteta parking prostora, promjene izgleda postojećih objekata Skenderije, nabavke visokosofiticirane opreme za kvalitetno pružanje usluga, do osmišljavanja i realizacije novih programskih aktivnosti, prvenstveno misleći na dječije sadržaje, zatim sportske i privredne aktivnosti.

Na kraju direktor Amer Kapo posebno izražava sreću i zadovoljstvo da cjelokupna infrastruktura na platou i u dvoranama (klizalište i dekoracije) je vlasništvo Skenderije i pripada Skenderiji, što svakako otvara mogućnosti perspektive razvoja postojećih i kreacije novih sadržaja u ovom najvećem kulturno sportskom centru u kojem će uživati građani u godinama koje dolaze.