{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Siemens najavio ukidanje 3.800 radnih mjesta, premještanje 3.000

F
26.2.2008. u 13:42
0
0
Siemens najavio ukidanje 3.800 radnih mjesta, premještanje 3.000
0
Siemens najavio ukidanje 3.800 radnih mjesta, premještanje 3.000
Siemens AG saopćio je u utorak da će reorganizirati svoju korporativnu telekom jedinicu, eliminirajući 3.800 radnih mjesta, dok će ostalih 3.000 biti premješteno u partnerske firme ili u druge jedinice - u najvećem rezu radnih mjesta u više godina.
Smanjenje broja radnih mjesta i premještaji će pogoditi skoro 40 posto od 17.500 radnika jedinice, javio je AP.

Kompanija navodi u saopćenju da je odluka dio plana konglomerata da preorijentira i restruktuira jedinicu Siemens Enterprise Network, također poznatu kao SEN, i "ima za cilj ubrzati transformaciju kompanije od snabdjevača hardverom do snabdjevača softverom i solucijama kako bi se prilagodio promijenjenim tržišnim uvjetima".

U okviru transformacije, planirano je da SEN smanji proizvodne operacije.

Siemens nije objavio koliko će uštedjeti ukidanjem i premještanjem radnih mjesta, ali je Služba vijesti Dow Jones, pozivajući se na neidentifikovanu osobu blisku situaciji, javila da će uštede vjerovatno biti u "trocifrenim milionskim brojkama u eurima".

Vrijednost dionica Siemensa, čija raznovrsna proizvodnja uključuje proizvodnju tramvaja, turbina i telekomunikacijske opreme, porasle su sredinom dana u Frankfurtu za 1,9 posto na 90,41 eura.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: