Shristi Mittal, kćerka osumnjičenog Pramoda je nova predsjednica NO GIKIL-a

Shristi Mittal, kćerka osumnjičenog Pramoda je nova predsjednica NO GIKIL-a
3
F
FENA
10.10.2019. u 11:26
7
komentara
3

dijeljenja
Shristi Mittal, kćerka osumnjičenog Pramoda je nova predsjednica NO GIKIL-a
Nakon što je održana Skupština društva Global Ispat Koksne Industrije d.o.o. Lukavac (GIKIL) na kojoj su izabrani novi članovi Nadzornog odbora.
Jučer je održana i konstituirajuća sjednica tog tijela na kojoj je za predsjednicu jednoglasno izabrana Shristi Mittal, kćerka Pramoda Mitala, bivšeg predsjednika Nadzornog odbora protiv kojeg Tužilaštvo Tuzlanskog kantona vodi istragu zbog organizovanog kriminala.

Novi sastav Nadzornog odbora imenovao je i novog generalnog direktora kompanije, tako da će tu funkciju u narednom periodu obavljati Vibhuti Verma, inženjer proizvodnje sa više od 27 godina radnog iskustva u upravljanju lancima snabdijevanja, prodaji i planiranju, upravljanju nabavom i marketingom, uključujući uvoz i izvoz, kao i proizvodnju.

Nadzorni odbor na čelu s predsjednicom Shristi Mittal i članovima Ivanom Vukšićem, Edinom Hodžićem, Ivanom Bunozom i Matom Pavkovićem, te Uprava društva ostaju opredijeljeni za zajedničku borbu za očuvanje radnih mjesta i redovne isplate plata i ostalih naknada radnicima, kao i za unapređenje proizvodnje, te nastavak poboljšanja u oblasti zaštite okoliša i sigurnosti okruženja, kako za radnike tako i za širu društvenu zajednicu, saopćeno je iz GIKIL-a.
Prijavi grešku


Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...