Komentari (80)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kladionicama udrite poreze k'o cigarama.
@Migel Haj Šerife Konjeviću naplati obaveze od ŽFBIH I GRASA-a i halal ti bilo dva Fadilova mandata
Gonjaju ove male ljude koji imaju ideju i hoće da pokrenu svoj biznis i da zarade za hljeb. Onda ovi dođu i unište ih. Dok stranačke i drzavne tj budzetske firme samo nagomilavaju porezna dugovanja i imaju svakakva olakšice da otplate dug jer za njih zakoni nisu važeći.
Ne kontam kako se može naplatiti od firme kojoj se blokira račun i onemogući poslovanje ije li jedina mjera za unaprjeđenje ekonomskog stanja blokiranje računa firmi? Pa valjda ne bi ni bili dužnici da nisu u problemima. Svaki mjesec nove hiljade blokiranih računa pokazuju da nešto nije u redu u ovoj zemlji. A to što nije u redu, uglavnom je izazvano idiotskim vođenjem zemlje i nerazumijevanjem situacije. Stomak ne zaboli od ovih kadrova.
Mogao bi ti odletiti sa tog mjesta. Ko god je pokušao HDZ-SDA kladionica lobiju nauditi dobio je po nosu. Možeš ubiti, ukrasti ali Bakir-Dragan dogovor o kladionici ne smiješ dirati.
Dok Čović ne da zeleno svjetlo ne smijete prici kladionicama 😂😂
šerif je u gradu.... zatvorite saloone-e
hahaahahh
Pomisli Serif KONJEVIC zvog mikrofona .. bolje ovaj da zapjeva jednu a ne da kenja o porezima...
Ujutro sam u Berlinu i pa pa BiH za sva vremena...bolesni Balkan
neki dan si pisao da si napustio BiH prije godinu dana i da se više nikada ne vraćaš? evo fino piše FareRukfas1979 10.12.2019. u 12:51. "...meni je super da sam vas napustio prije godinu dana i nikad se više ne vraćam u smrdljivu i poganu bih..živim u zdravom sistemu i civilizaciji.."
Zatvorite sve i jednu
Popisam se na bih ovako javno..nula od države ako postoji uopšte BiH
Ma ja ba običnom narodu udrite harač-porez, danak u krvi.Mali privatnici ne mogu preživjeti od nameta, narod mora duhan u 21.vijeku, a zato HDZ kladioničarskim mafijama ne smijete prismrditi:Neka tako i treba kad je narod stoka
Pa zar JAVNA i PRIVATNA PREDUZEĆA nisu prema USTAVU ravnopravni subjekti pred ZAKONOM !!! Kontrola poslovanja i naplata potraživanja je EFIKASNA kod PRIVATNIH FIRMI !!! Vlada KS je objavila podatke da poreski dug INSTITUCIJA i JAVNIH PREDUZEĆA u KS iznosi 165 miliona KM koji se vuče GODINAMA ! Samo u MAFIJAŠKIM državama PORESKA UPRAVA je STRANAČKA BATINA !!!
treba i kocku i alkohol dobro oporezovati
Kako ste glupi samo se prebace u Republiku srpaku i eto ga rjesen problem kacis se preki interneta.I i onako niko neigra na ove koje se oporezuju plus ima milion strani kone legalno uplacukes preko x bonova i slicnih aplikacija.
može se i tome stati u kraj. bez obzira što je registrovan u RSu, uplatio je u FBiH. da se to sve preko IP adrese povezati ako se hoće
@danko.marin Povecanje poreza samo tjera sve skupa u sivo trziste.
Nešto nisam upratio porezne inspektore po Neumu, Zapadnom Mostaru, Širokom, Čapljini, Ljubuškom...
Zašto su fiskalni uređaji ograničeni na 2000 dnevnih izvještaja nakon čega porezni obveznici moraju kupovati novi uređaj koji košta izmedju 700KM i 2000KM? Zar na istom uređaju nije moguća promjena modula za memoriju koji košta oko 30KM? Kome štimate posao za trgovinu fiskalnim uređajima. O ostalim poreznim reformama kao promjenjivoj stopi PDVa, odbijanje rata kredita, kamata, investicija itd ne treba ni razgovarati
@RundoCC to pitaj Federalno ministarstvo finansija. To su oni smislili. A ne Porezna