{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Seminari o Srednjoevropskom sporazumu o slobodnoj trgovini

F
28.3.2007. u 12:50
0
0
Seminari o Srednjoevropskom sporazumu o slobodnoj trgovini
0
Seminari o Srednjoevropskom sporazumu o slobodnoj trgovini
Srednjoevropski sporazum o slobodnoj trgovini (CEFTA) trebalo bi stupiti na snagu sredinom 2007. i zamjenjuje mrežu od 31 bilateralnog sporazuma o slobodnoj trgovini.
S obzirom na to da je ratifikacija ovog multilateralnog sporazuma planirana za razdoblje od marta do juna, do kada zemlje potpisnice imaju rok dogovoriti se o njegovoj primjeni, Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine u saradnji s entitetskim, kantonalnim i regionalnim komorama, Ministarstvom za vanjsku trgovinu i ekonomske odnose BiH i Ekonomskim institutom Sarajevo planira organizirati seminare u Sarajevu, Mostaru, Banjoj Luci, Bihaću, Tuzli, Zenici, Bijeljini, Brčkom, Livnu, Doboju i Istočnom Sarajevu.

Cilj ovih seminara je upoznavanje privrednih subjekata BiH o prednostima ovakvog ekonomskog povezivanja, načinu buduće implementacije Sporazuma CEFTA, te položaju BiH u novoj zoni slobodne trgovine.

Sve primjedbe i sugestije poslužit će poslovnoj zajednici BiH za definiranje strategije BiH u oblasti komparativnih prednosti, nivou konkurentnosti i izvoznoj orijentaciji bh. privrede.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: