{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Seminar o reformi sistema prikupljanja doprinosa u FBiH

F
20.12.2010. u 11:05
0
0
Seminar o reformi sistema prikupljanja doprinosa u FBiH
0
Seminar o reformi sistema prikupljanja doprinosa u FBiH
"Reforma sistema prikupljanja doprinosa u Federaciji BiH" naziv je seminara koji će biti održan u srijedu u Privrednoj komori Kantona Sarajevo s ciljem da upozna privrednike o najnovijim kretanjima u oblasti registracije, kontrole i naplate doprinosa u FBiH.
Prema Zakonu o jedinstvenom sistemu registracije, kontrole i naplate doprinosa u Federaciji BiH u ovom bh. entitetu provodi se reforma u oblasti registracije, kontrole i naplate doprinosa, a njegova zvanična primjena počinje 1. januara 2011. godine.

Primjenom ovog zakona, kako najavljuju iz Porezne uprave FBiH, bit će pojednostavljen proces registracije poslodavaca/obveznika uplate doprinosa i osiguranika, ubrzan proces kontrole i povećan stepen poštivanja zakona u ovoj oblasti.

S obzirom na to da je za primjenu spomenutog zakona nadležna Porezna uprava FBiH, predavači na seminaru su Midhat Arifović, direktor Porezne uprave, i Mirsada Vlajčić, šefica Odsjeka za pravna pitanja i registraciju u Poreznoj upravi FBiH.

Oni će govoriti o novinama u načinu prijave obveznika uplate doprinosa i osiguranika, ciljevima jedinstvenog sistema registracije, kontrole i naplate doprinosa te novim nadležnostima Porezne uprave FBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: