Privredna komora KS
0

Seminar o reformi sistema prikupljanja doprinosa u FBiH

FENA
"Reforma sistema prikupljanja doprinosa u Federaciji BiH" naziv je seminara koji će biti održan u srijedu u Privrednoj komori Kantona Sarajevo s ciljem da upozna privrednike o najnovijim kretanjima u oblasti registracije, kontrole i naplate doprinosa u FBiH.

Prema Zakonu o jedinstvenom sistemu registracije, kontrole i naplate doprinosa u Federaciji BiH u ovom bh. entitetu provodi se reforma u oblasti registracije, kontrole i naplate doprinosa, a njegova zvanična primjena počinje 1. januara 2011. godine.

Primjenom ovog zakona, kako najavljuju iz Porezne uprave FBiH, bit će pojednostavljen proces registracije poslodavaca/obveznika uplate doprinosa i osiguranika, ubrzan proces kontrole i povećan stepen poštivanja zakona u ovoj oblasti.

S obzirom na to da je za primjenu spomenutog zakona nadležna Porezna uprava FBiH, predavači na seminaru su Midhat Arifović, direktor Porezne uprave, i Mirsada Vlajčić, šefica Odsjeka za pravna pitanja i registraciju u Poreznoj upravi FBiH.

Oni će govoriti o novinama u načinu prijave obveznika uplate doprinosa i osiguranika, ciljevima jedinstvenog sistema registracije, kontrole i naplate doprinosa te novim nadležnostima Porezne uprave FBiH.