{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Selex oslobođen optužbi da toči loše gorivo

13.3.2013. u 14:47
0
31
Selex oslobođen optužbi da toči loše gorivo
0
Selex oslobođen optužbi da toči loše gorivo
Foto: Arhiv
Rješenjem Općinskog suda u Sarajevu obustavljen je prekršajni postupak protiv firme "Selex" d.o.o. Sarajevo, koji je pokrenula Federalna uprava za inspekcijske poslove zbog prekršaja iz člana 11. Odluke o kvaliteti tečnih naftnih goriva.
Općinski sud u Sarajevu obustavio je navedeni prekršajni postupak te je utvrdio da nije dokazano da je "Selex" d.o.o. počinio prekršaj za koji se tereti i to zbog procesnih razloga, tj. zbog propuštanja roka od 10 dana za dostavljanje izvještaja o kvalitetu goriva od strane akreditovane laboratorije "Herkon" d.o.o. Mostar, čime je Selex onemogućen da pravovremeno reaguje i zatraži postupak arbitraže u vezi sa laboratorijskim nalazom kvaliteta goriva, saopćeno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Uprava je, kako se navodi, u skladu sa navodima iz Rješenja Općinskog suda u Sarajevu, obavila inspekcijski nadzor u "Herkonu" u vezi sa prekoračenjem roka za dostavljanje izvještaja o kvalitetu goriva, te će protiv te firme biti preduzete zakonom propisane mjere.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: