Učinjena greška u proceduri
0

Selex oslobođen optužbi da toči loše gorivo

Piše: N. J.
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Rješenjem Općinskog suda u Sarajevu obustavljen je prekršajni postupak protiv firme "Selex" d.o.o. Sarajevo, koji je pokrenula Federalna uprava za inspekcijske poslove zbog prekršaja iz člana 11. Odluke o kvaliteti tečnih naftnih goriva.

Općinski sud u Sarajevu obustavio je navedeni prekršajni postupak te je utvrdio da nije dokazano da je "Selex" d.o.o. počinio prekršaj za koji se tereti i to zbog procesnih razloga, tj. zbog propuštanja roka od 10 dana za dostavljanje izvještaja o kvalitetu goriva od strane akreditovane laboratorije "Herkon" d.o.o. Mostar, čime je Selex onemogućen da pravovremeno reaguje i zatraži postupak arbitraže u vezi sa laboratorijskim nalazom kvaliteta goriva, saopćeno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Uprava je, kako se navodi, u skladu sa navodima iz Rješenja Općinskog suda u Sarajevu, obavila inspekcijski nadzor u "Herkonu" u vezi sa prekoračenjem roka za dostavljanje izvještaja o kvalitetu goriva, te će protiv te firme biti preduzete zakonom propisane mjere.