Promo
11

Sedmi Sarajevo Unlimited: Predstavljene najbolje poslovne prakse i modeli

Sedmi Sarajevo Unlimited i ove godine opravdao je titulu najprepoznatljivijeg regionalnog Foruma inovacija, tehnologija i preduzetništva. Kao što su organizatori najavili, Forum je okupio svjetske eksperte i tržišne lidere.

Paneli na dan konferencije su obuhvatiti nekoliko sfera koje su najaktuelnije teme u svijetu: Digitalni Izazov: Poduzetništvo, ITourism, Realizacija inovacija – uz BH TechLab platformu, Digitalizacija Društva: Tehnološke Prekretnice, Adaptacija uma kroz digitalizaciju, AGILE tehnologija, kao i Zaštita prava domaćih muzičkih autora.

"Ponosni smo na rezultate i reakcije učesnika 7. Sarajevo Unlimiteda. Organizaciji zaista svjetske kvalitete doprinijeli su naši partneri i sponzori: Vlada Kantona Sarajevo, zatim Ministarstva privrede Kantona Sarajevo, Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, Grada Sarajeva, i Turističke zajednice Kantona Sarajevo. Ponosni smo da su naši ovogodišnji partneri i BH Telecom, Huawei, Evropska unija, GIZ, AMUS, Friedrich Neumann Foundation, Nestle, Glovo, Vijeće stranih investitora i Investicijska fondacija Impakt", naveli su organizatori.

"Posebno nam je zadovoljstvo da smo na pre - eventu, uoči konferencije, spojili mlade ljude, donosioce odluka i predstavnike kompanija. Prepoznajemo značaj mladih ljudi i u ovom segmentu. Tom prilikom, vjerujemo da Osmi Sarajevo Unlimited će biti i još veći uspjeh. Ponovno ćemo Sarajevo, ali i cijelu BiH učiniti centrom za inovacije, tehnologiju i preduzetništvo. Ostaje da nas pratite do narednof Foruma kojem se radujemo", dodali su.