{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sedam otpuštenih mašinovođa stupa u štrajk glađu

F
27.9.2011. u 20:00
0
1
Sedam otpuštenih mašinovođa stupa u štrajk glađu
0
Sedam otpuštenih mašinovođa stupa u štrajk glađu
Predsjednik Sindikata mašinovođa Kantona Sarajevo Mirsad Husković uputio je pismo ministru za rad i socijalnu politiku FBiH Vjekoslavu Čamberu u kojem ga obavještava da će sedam otpuštenih sindikalista sutra, 28. septembra, u 12.05 sati, započeti štrajk glađu.
U pismu izražava sumnju u Čamberovu odluku o davanju saglasnosti Upravi Željeznica FBiH za Huskovićevo otpuštanje, ali i davanje otkaza njegovim kolegama - mašinovođama.

Husković ističe da za otkaz njemu i njegovim kolegama nema opravdanog povoda i razloga.

"Veoma precizno ste bili upoznati s razlozima zbog čega Uprava ŽFBiH želi da mi izrežira otkaz Ugovora o radu, ali ste ipak popustili pod pritiskom i ucjenama političkih lidera iz vrha SDA stranke, čiji štićenik Nedžad Osmanagić vrši neviđenu torturu nad zaposlenicima ŽFBiH, od kada je u maju 2010. došao na čelo naše firme", navedeno je u pismu.

Husković pojašnjava da je razlog za njegov otkaz "samo taj što je otvoreno ukazao na kriminal u Željeznicama FBiH i putem medija iznio istinu o ljudima koji stoje iza toga".

"Ohrabren Vašom saglasnošću za moj otkaz, Osmanagić je na 'svojoj' Upravi donio odluku o otkazu za još šest mašinovođa, članova našeg sindikata od čega su tri predsjednici sindikalnih podružnica (Sarajevo, Zenica i Bihać). Očigledno se radi o razbijanju našeg sindikata", napisao je Husković.

"U historiji postojanja Federalnog ministarstva za rad i socijalnu politiku, ni jedan bivši ministar nije dao svoju saglasnost za otkaz bilo kojeg sindikalnog lidera, mada je bilo daleko gorih slučajeva, kao što su tuče, davanje i uzimanje mita, pronevjere i teške krađe. Zbog svega navedenog mišljenja sam da nećete više dozvoliti da neko manipuliše s Vama u cilju razbijanja sindikata u FBiH, koji se istinski bore za svoja prava i ukazuju na kriminal u preduzećima, jer koliko ja znam, da je borba protiv svih vidova kriminala jedna od prioritetnih obaveza iz Platforme vladajuće koalicije", stoji u pismu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: