biznis
0

Sberbank svečano otvorila poslovnicu u centru Sarajeva

Piše: T. S.
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Sberbank Rusija jedna je od vodećih banaka u Evropi i među vodećim svjetskim finansijskim institucijama. Sberbank je došao na tržište centralne i istočne Evrope, nakon akvizicije Volksbank International AG u februaru 2012 godine.

Sberbank BH, prijašnja Volksbank BH, od sada će biti u mogućnosti da iskoristi snažni brend kao što je Sberbank i dodatno poboljša usluge koje pruža fizičkim i pravnim licima u BiH. Njena filijala, službeno otvorena danas, nudi cijeli spektar usluga.

"Sa Sberbank, nove mogućnosti će se otvoriti za BiH i njenu ekonomiju. Mi smo u potpunosti posvećeni našim klijentima, ekonomiji i zajednici", naglasio je Edin Karabeg, predsjednik Uprave Sberbank BH na samom početku svečane ceremonije otvaranja filijale.

"Sberbank BH nastoji da postane banka koja nikada ne prestaje da se razvija za dobrobit svojih klijenata. Mi im pružamo sigurnost i partnerstvo na duge staze", rekao je Karabeg i dodao da “banka gradi odnose sa svojim klijentima, a ne isključivo prodaje produkte”.

U Centralnoj i Istočnoj Evropi, Sberbank nastoji da postane priznata kao inovator koji mijenja igru i novi lider u bankarstvu.

"Sberbank je jedna od najvećih, najbrže rastućih i najdinamičnijih bankarskih organizacija u svijetu", izjavio je Mark Arnold, predsjednik Uprave Sberbank Evrope koja upravlja sa devet univerzalnih banaka i to u BiH, Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji, Slovačkoj, Češkoj republici, Mađarskoj i Ukrajini.

"Drago mi je što smo službeno otvorili poslovnu jedinicu u Sarajevu i da možemo pomoći našim klijentima u stvaranju mostova prema ruskom tržištu."

Klijenti Sberbank BH imaju jedinstvenu mogućnost da dožive duh Olimpijade Sarajevskih Zimskih igara, unutar rebrendirane filijale. Kako se približavamo 30. godišnjici Sarajevskih olimpijskih igara, u saradnji sa Olimpijskim muzejom, originalni predmeti sa Olimpijade izloženi su unutar filijale.

Sa tržišnom vrijednošću od 62,4 milijarde američkih dolara, ruski gigant u bankarskom poslovanju sa stanovništvom Sberbank rangiran je kao 13. najvredniji bankarski brend na svijetu.