PROMO
33

Saznajte zašto je Sarajevo Waves idealan izbor za ljubitelje kvalitetnog i modernog života

Da su dom ili poslovni prostor u Sarajevo Wavesu pametna ulaganja za cijeli život dokazuju neprestana unapređenja cijelog ovog kompleksa u mirnom dijelu grada.

Novitet kojim je biti opremljeni stanovi u objektu Waves 5, koji je u izgradnji, predstavljaju inovativne toplotne pumpe Samsung ClimateHub.

ClimateHub je Samsungovo prvo integrirano rješenje za grijanje, hlađenje prostora te zagrijavanje tople vode uz maksimalnu udobnost u vašem domu. Sistem se sastoji od reverzibilne toplotne pumpe - vanjske jedinice i unutrašnje jedinice sa integrisanim rezervoarom tople vode kapaciteta od 200 i 260 litara. Kako bi se osiguralo kontinuirano grijanje pri izrazito niskim temperaturama, unutrašnje jedinice uređaja su standardno opremljene električnim grijačima.

Ugođaj kakav priželjkujemo

Zahvaljujući visokoj energetskoj efikasnosti, SamsungHub toplotne pumpe imaju A+++ energetsku oznaku, koja je ujedno maksimalno dostižan rezultat. Energetska efikasnost znači minimalno moguće troškove koje će korisnik stana izdvajati za grijanje, hlađenje te zagrijavanje tople vode u stanu. Sistem koji se implementira na objektu Waves 5 rezultira manjim računima u iznosima od 30-65% u usporedbi sa klasičnim sistemima. Uz to, tihi način rada sistema Samsung ClimateHub omogućava smanjenje nivoa buke vanjske jedinice na samo 35dB(A).

Faza projektovanja i izvođenja radova mašinskih instalacija povjerena je firmi TI-Termoenergetski inžinjering d.o.o. Sarajevo, specijaliziranoj za ovu vrstu instalacija.

Sarajevo Waves pored energetske efikasnosti vodi računa i o vizuelnom aspektu mašinskih instalacija u stambenim prostorima. Dnevni boravak, trpezarija i kuhinja su opremljeni sistemom podnog grijanja, kao i kanalskim ventilokonvektorima skrivenim u strop prostora. Spavaće sobe se zagrijavaju i hlade ventilokonvektorima smještenim u stropu iznad ulaznog dijela sobe, dok se u kupatilima ugodna temperatura održava kupaonskim registrima te sistemom podnog grijanja.

Grijanjem i hlađenjem upravljajte sa svog mobitela

Svi regulacioni uređaji u stambenim jedinicama, od kontrolera toplotne pumpe, ventilokonvektora te termostata podnog grijanja su povezani na mobilnu aplikaciju pametnog telefona i omogućavaju integraciju s drugim kućanskim uređajima te uređaja iz Smarti programa.

Kako je najavljeno iz kompanije Compact Invest, novi domaći projekat na svjetskom nivou Sarajevo Waves 5 idealna je prilika za sve ljubitelje kvalitetnog i modernog stila življenja da sebi osiguraju stan po mjeri uz mnoštvo pratećih sadržaja.

Novi stambeni objekat će krasiti 25 stanova (prizemlje + šest spratova). Svaka spavaća soba u stanovima imat će svoje kupatilo (master bedroom). Dio objekta bit će prilagođen za trenutke uživanja i relaksacije u spa centru, bazenu, teretani, sauni i beauty centru.

Dodajmo i to da su u modernim stanovima Sarajevo Wavesa osigurani i drugi sadržaji - dječija igrališta, dovoljno parking mjesta, caffe-restoran, domaći lanac trgovina, mjenjačnica i rent a car. Investitori ovog kompleksa glavnog projektanta AHA Knap, u prirodnom ambijentu mirnog naselja Otes - Ilidža, prepoznatljivog po valovitim balkonima i kvalitetnim materijalima gradnje, pozivaju vas da se javite i posjetite Sarajevo Waves.

Brojevi telefona su: +387 60 301 11 10 ili +387 60 301 11 14. Sve novosti pratite putem naše web stanice ili Facebook i Instagram profila.