|

Savez sindikata podržava štrajk željezničara u RS

Savez sindikata podržava štrajk željezničara u RS
0
S
SRNA
6.2.2011. u 11:19
0
komentara
0

dijeljenja
Savez sindikata podržava štrajk željezničara u RS
Savez sindikata Republike Srpske podržava najavljeni štrajk zaposlenih u Željeznicama RS, te poziva Ministarstvo saobraćaja i veza RS i upravljačku strukturu ŽRS da na sutrašnjim pregovorima sa sindikatima ponude rješenja radničkih zahtjeva, kako bi sistem ŽRS radio punim kapacitetom, a zaposleni dobili zarađene plate u skladu sa Kolektivnim ugovorom.
U Savezu sindikata smatraju da odgovornost za novonastalu situaciju snosi isključivo Ministarstvo saobraćaja i veza RS i upravljačka struktura ŽRS, a nikako radnici.

"Nedopustivo je da više od godinu dana sindikati upozoravaju na loše stanje u ŽRS, na brojne nepravilnosti najodgovornijih i ignorisanje onih koji upravljaju ovim važnim sistemom", saopšteno je iz Saveza sindikata RS.

Štrajkački odbor svih šest sindikata ŽRS nije prihvatio odluku Vlade RS o utvrđenom minimumu procesa rada na ŽRS i ostao je pri ranijoj odluci da sutra stupi u štrajk, do ispunjenja zahtjeva, odnosno isplate plate u stoodstotnom iznosu, isplati četiri razlike plata iz ranijeg perioda, dva regresa za 2009. i 2010. godinu, te 30 odsto septembarske plate. Ukupna dugovanja prema radnicima iznose 21 milion KM.

Ministar saobraćaja i veza RS Nedeljko Čubrilović izjavio je ranije Srni da bi štrajk željezničara izazvao velike posljedice po privredu Srpske i najavio za sutra razgovor sa Štrajkačkim odborom radnika ŽRS.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.