{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sastanak o perspektivama razvoja ekonomije u BiH

F
10.3.2010. u 07:09
0
0
Sastanak o perspektivama razvoja ekonomije u BiH
0
Sastanak o perspektivama razvoja ekonomije u BiH
Mustafa Mujezinović (Foto: Arhiv)
"Ekonomija Bosne i Hercegovine - stanje i perspektive u Federaciji Bosne i Hercegovine", tema je okruglog stola koji će biti održan danas u Sarajevu na kojem će predstavnici Vlade Federacije BiH i Udruženja poslodavaca Federacije BiH iznijeti svoja viđenja razvoja ekonomije.
Predviđeno je uvodno obraćanje federalnog premijera Mustafe Mujezinovića o kapitalnim projektima, reformskim procesima i finansijskoj stabilnosti u Federaciji BiH, dok će predsjednik Udruženja poslodavaca Nihad Imamović govoriti o poslodavcima kao partnerima vlasti u jačanju privrede.

Ministar energije, rudarstva i industrije Vahid Hećo izložit će prioritete izgradnje elektroenergetskih objekata u FBiH, dok će ministar prometa i komunikacija FBiH Nail Šećkanović govoriti o investicionim ulaganjima u autoceste na području Federacije BiH 2009.-2013.

Na ovom skupu posebna pažnja posvetit će se problematici metalske industrije uz poseban osvrt na probleme u oblasti snabdijevanja električnom energijom i cijenama električne energije, kao i problemima građevinske industrije.

Diskutovat će se, kako je najavljeno i o Općem kolektivnom ugovoru i kolektivnom pregovaranju te problemima dvostrukog oporezivanja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: