Nakon dvije godine
41

Sarajevo Wine Weekend svoje proljetno izdanje posvećuje ženama

Nakon više od dvije godine pauze na velika vrata vraća se proljetno izdanje Sarajevo Wine Weekend festivala.

U subotu, 28.05.2022. s početkom u 15:00 sati u hotelu Bosnia (Kulovića 9, Sarajevo) okupit će se 33 vinarije BiH i regiona kako bi široj javnosti predstavile više od 130 različitih vinskih etiketa, kao i majstori gastronomije sa različitim delikatesama za degustaciju.

Sarajevo Wine Weekend - poklon ženama

Nadolazeći festival Sarajevo Wine Weekend – proljetno izdanje, poklon je ženama, odnosno ženama vinarkama koje žive vino, aktivno sudjeluju u proizvodnji i distribuciji.

U goste nam stiže Woman&Wine Slovenija, udruga žena vinarki i ljubiteljica vina koja u Sarajevo dolazi kako bi široj javnosti predstavile svoja vina i iskustva, te razmijenile svoje umijeće sa drugim ženama vinarkama iz BiH, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, i Italije.

Sam festival je prilika za dodjelu priznanja za doprinos i razvoj vinske kulture uvaženim gošćama te razgovore o pokretanju društva Dame&Vino u BiH.

Dugogodišnja saradnja i prijateljstvo

Iza priče festivala stoje partneri i prijatelji projekta, a organizatori festivala (kompanija Fina Vina d.o.o.) poseban osvrt dali su na podršku NLB Banke Sarajevo, kao dugogodišnjeg partnera.

Gosti festivala imat će priliku da dobiju i odlične vinske poklone koje su obezbijedili NLB Banka Sarajevo i Mastercard globalna tehnološka kompanija.

Cijena ulaznice: 45,00 KM ( +5,00 KM kotizacija za Riedel čašu koja se vraća pri izlasku).

Svi oni koji svoju ulaznicu za Sarajevo Wine Weekend plate NLB Mastercard karticom, ostvaruju 50% popusta.

Za više informacija i detalja, organizatore kontaktirajte putem društvenih mreža Facebook i Instagram.