Iskusite glavni grad BiH
65

Sarajevo City Card: Turistička kartica kao ključ Sarajeva u vašim rukama

Turisti će od sada uživati u našem gradu poput Sarajlija (Foto: Klix.ba)
Turisti će od sada uživati u našem gradu poput Sarajlija (Foto: Klix.ba)
Jedinstvena turistička kartica Sarajevo City Card puštena je u prodaju, a pruža savremen i autentičan način da istražite Sarajevo i zaljubite se u bogatu historiju glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Sarajevo uistinu krije muzejsko blago koje će zadovoljiti ukuse i najzahtjevnjih posjetilaca i zaljubljenika u historiju i kulturu, a sada će to, zahvaljujući ovoj kartici, na dlanu imati i turisti te drugi posjetitelji koju dođu u naš grad.

Sarajevo City Card je zamišljena kao jedinstvena kartica na kojoj će turisti na jednom mjestu imati sve usluge potrebne za ugodan, ispunjen i kvalitetan boravak u Kantonu Sarajevo - javni prevoz, žičaru, ulaznice za muzeje i kulturne ustanove, popuste u restoranima i smještajnim objektima i druge pogodnosti.

Otkrijte brojne muzejske postavke koje slikovito govore o zanimljivoj historiji ovog područja i bogatoj kulturi naroda koji ovdje žive, odlaskom u Zemaljski muzej BiH, Historijski muzej, depandanse Muzeja Sarajevo, Gradske muzeje ili specifične muzejske institucije poput Muzeja Alija izetbegović, Gazi Husrev-begovog muzeja ili Bosanskih muzeja sjećanja.

Doživite umjetnost u Umjetničkoj galeriji, Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti i Vijećnici, uživajte u spektakulatnom pogledu na Sarajevo i osjetite dašak historije na Bijeloj tabiji ili se za samo osam minuta vožnje žičarom uz prelijepe prizore na panoramu Sarajevo uživajte u svježem zraku na olimpijskom dragulju Trebeviću.

Sarajevo City Card
Sarajevo City Card

Uz Sarajevo City Card nećete morati razmišljati o saobraćajnim gužvama i cijenama javnog prijevoza jer, kao što je već navedeno, posjedovanje ove kartice uključuje neograničen broj vožnji tramvajem, autobusima i trolejbusima u toku 24 ili 72 sata od aktivacije, a brojni popusti dodatno će privući sve strastvene ljubitelje shoppinga i kupovine.

Turisti iz cijelog svijeta od sada će moći na jednostavan i pristupačan način doživjeti Sarajevo i njegove ljepote. Spremite se da uz profesionalne turističke vodiče čujete najzanimljivije priče, isprobate lokalne gurmanske specijalitete i doživite Sarajevo onako kako ga doživljavaju njegovi stanovnici.

Projekat je realizirala Turistička zajednica Kantona Sarajevo, u saradnji s partnerima.

Kartice možete pronaći u prodaji putem web shopa Sarajevo City Card

Sarajevo City Card - ključ Sarajeva u vašim rukama!