{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sajam "Interio 2008" potvrdio evropsku perspektivu bh. proizvođača namještaja

F
16.3.2008. u 14:54
0
0
Sajam "Interio 2008" potvrdio evropsku perspektivu bh. proizvođača namještaja
0
Sajam "Interio 2008" potvrdio evropsku perspektivu bh. proizvođača namještaja
Međunarodni sajam šumarstva, drvne industrije, namještaja, unutrašnjeg uređenja i pratećih djelatnosti Interio 2008 privukao je mnogobrojne posjetioce, ali i strane poslovne ljude koji su prepoznali da je Bosna i Hercegovine napravila značajne iskorake u preradi drveta i izradi namještaja.
"Poljska je dugo godina bila glavni izvoznik namještaja u zemlje Evropske unije. Nakon njihovog priključenja Uniji uvoznici su potražili jeftiniji a kvalitetan namještaj, i to ih je dovelo u BiH koja ima tradiciju u izradi namještaja“, navodi se u saopćenju upućenom iz sajamske pres-službe.

Prema raspoloživim pokazateljima, Bosna i Hercegovina u industriji prerade drveta i namještaja bilježi izvozni suficit, koji je u prošloj godini bio veći od 300 miliona KM s perspektivom da za tri do pet godina premaši milijardu KM.

Kako se u saopćenju navodi, Sajam Interio 2008, koji je počeo 13. i traje do 17. marta, omogućio je u prva dva dana susrete predstavnika bh. firmi s poslovnim ljudima iz inozemstva.

U okviru sajma organizovne su Prvi međunarodni seminar drvoprerade i šumarstva i Druga međunarodna izvozna konferencija i poslovni susreti sa stranim međunarodnim agentima.

Na seminaru je bilo riječi o certificiranju kao nezaobilaznoj aktivnosti na putu ka EU.

"Certificiranje omogućava bolji pristup tržištu u odnosu na konkurenciju tako što pored osnovnih karakteristika proizvoda i usluga podržava i održivo poslovanje", navodi se u saopćenju.

Organizator sajma je Centar Skenderija – Sarajevski Sajam u partnerstvu sa Sinkro Meblštofom i Šipad Komercom. Veliku podršku pružili su Vanjskotrgovinska komora BiH i Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: