Značajan korak
79

SAAS Solutions uspješno završila stratešku akviziciju berlinske firme za cyber sigurnost

Softverska kompanija SAAS Solutions iz Sarajeva, lider u oblasti digitalne transformacije i inovacija unutar softverske industrije, sa zadovoljstvom objavljuje akviziciju renomirane firme za cyber sigurnost u Berlinu.

Ovaj strateški potez označava značajan korak u proširenju operacija i jačanju globalnog prisustva kompanije, sa sjedištem u poslovnom centru UNITIC, na adresi Fra Anđela Zvizdovića 1.

Sa vizijom da postane sinonim za vrhunska tehnološka rješenja, SAAS Solutions kontinuirano podiže standarde kvaliteta i inovacija. Ova akvizicija pojačava posvećenost kompanije sigurnosti i bezbjednosti u digitalnom prostoru, ojačavajući njenu sposobnost da pruži sveobuhvatna rješenja klijentima.

Pored postojećih usluga kao što su razvoj softverskih aplikacija, implementacija cloud tehnologija i savjetodavne usluge za digitalnu transformaciju, SAAS Solutions sada nudi i DevOps usluge. Integracija razvoja softvera (Dev) i operativnih procesa (Ops) ubrzava razvoj, isporuku i unapređenje softverskih aplikacija. Primjenom najboljih praksi u DevOps-u, SAAS Solutions omogućava klijentima brže vrijeme izlaska na tržište, poboljšanje kvalitete softverskih proizvoda i optimizaciju operativnih procesa.

"Naša misija je kontinuirano unapređivati tehnološke standarde i pružati najnovija rješenja koja će garantovati uspjeh naših klijenata u digitalnom dobu", izjavio je prof. dr. Anel Tanović, CTO SAAS Solutions. "Ova akvizicija je ključni korak ka ostvarenju naših ciljeva i jačanju naše pozicije kao lidera u IT industriji."

Berlinska firma za cyber sigurnost donosi obilje iskustva, stručnosti i tehnoloških inovacija koje će dodatno obogatiti portfelj usluga SAAS Solutions. Integracija resursa, znanja i tehnologija obećava izvanrednu podršku korisnicima u zaštiti njihovih digitalnih aktivnosti sa uslugama poput: DarkNet, Threat Check, Penetration Test, Source Code Analyses, Ransomware Detection, EDR Endpoint Detection, Phishing, i druge. U planu je i uspostava vlastitog SOC centra u skorijoj budućnosti.

Također, ova akvizicija otvara nova vrata saradnje i partnerstva sa kompanijama i organizacijama širom svijeta. SAAS Solutions i njena nova divizija za cyber sigurnost iz Berlina zajedno će raditi na razvoju i implementaciji rješenja koja će garantovati integritet, pouzdanost i sigurnost digitalnih sistema i podataka.

Uprava kompanije izražava zahvalnost svim dosadašnjim klijentima, partnerima i zaposlenicima na podršci i povjerenju koje su pružili tokom ovog puta. SAAS Solutions ostaje posvećena pružanju vrhunskih usluga i postizanju izuzetnih rezultata za svoje korisnike širom svijeta.

Očekuje se da će ova akvizicija imati pozitivan uticaj na lokalnu IT industriju, otvarajući nove prilike za rast, razvoj i inovacije. SAAS Solutions poziva sve zainteresovane strane da prate njihov put uspjeha i pridruže se misiji stvaranja sigurnijeg i naprednijeg digitalnog svijeta.

O SAAS Solutions

SAAS Solutions je vodeća softverska kompanija specijalizovana za digitalnu transformaciju, cloud tehnologije i cyber sigurnost, sa čvrstim opredjeljenjem za inovacije i izvrsnost.

Kontakt informacije:

SAAS Solutions d.o.o.

UNITIC Poslovni Centar

Ulica Fra Anđela Zvizdovića 1, 71000 Sarajevo

Email: [email protected]

Web stranica: www.saasolutions.ba