{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sa "Štrabagom" se još pregovara i taj projekt nije doveden u pitanje

F
26.5.2008. u 14:48
0
0
Sa "Štrabagom" se još pregovara i taj projekt nije doveden u pitanje
0
Sa "Štrabagom" se još pregovara i taj projekt nije doveden u pitanje
Premijer Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da se još pregovara s autrijskom kompanijom "Štrabag" i da bi ti razgovori trebalo da budu završeni krajem ovog mjeseca.
Komentirajući to što danas nije, kako je to ranije, najavljivano, potpisan ugovor sa "Štrabagom" o koncesiji za izgradnju mreže autoputeva u RS-u, Dodik je u izjavi novinarima kazao da taj projekt nije doveden u pitanje i da će biti realiziran.

"Rekli smo prije četiri-pet mjeseci da je naš cilj da se ugovor potpiše danas, a ukoliko to bude petnaestak dana kasnije to nije nikakav gubitak jer se radi o projektima koji treba da predodrede sasvim jednu novu budućnost RS-a i gradnju s 30 kilometara mreže autoputa", rekao je Dodik dodajući da se zbog toga žele da urede ugovorni odnosi koji će osigurati da se taj projekt realizira i s druge strane da se uradi u najboljem mogućem obimu za RS.

Stoga se pokušava da riješi još jedno pitanje koje još nije riješeno, a to su imovinskopravni odnosi i troškovi vezano za taj posao.

"Pokušavamo da nađemo varijantu da u tome ne bismo opterećivali budžet RS-a", rekao je Dodik uz uvjerenje da će ugovor sa "Štrabagom" biti priveden kraju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: