Ogromne posljedice
2

Ryanair zbog koronavirusa otkazao sve letove za Italiju do 8. aprila

R. D.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Ryanair je najavio obustavu svih međunarodnih letova za Italiju i unutrašnjih letova u ovoj zemlji do 8. aprila kao dio mjera prilagođavanja odlukama službenog Rima zbog obuzdavanja širenja koronavirusa.

Obustavit će sve domaće italijanske letove od ponoći u srijedu 11. marta do ponoći 8. aprila, dok će svi međunarodni letovi biti obustavljeni od ponoći u petak 13. marta također do 8. aprila.

Iz aviokompanije su rekli da su svi putnici u utorak dobili obavijesti elektronskom poštom, a moći će birati između povrata novca i putnog kredita koji će moći iskoristiti na letovima Ryanaira u narednih 12 mjeseci.

Pogođeni putnici moći će birati između punog povrata ili putnog kredita koji će se moći iskoristiti na letovima Ryanaira u sljedećih 12 mjeseci.

Kompanija će se u potpunosti pridržavati uputa Svjetske zdravstvene organizacije i nacionalnih vlada, smjernica i zabrana putovanja.

"Situacija se svakodnevno mijenja i svi putnici na letovima pogođenim zabranama putovanja ili otkazivanjima primaju elektronsku poštu i nude im se transferi leta, puni povrat ili putni kredit", rekao je glasnogovornik.