Specijalna ponuda karata
20

Ryanair se nakon četiri mjeseca vratio u Banju Luku, prvi let bio 1. augusta

N. V.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Aviokompanija Ryanair je nakon četiri mjeseca, 1. augusta izvela svoj prvi let iz Banje Luke za Minhen Memingen.

Avion iz Minhena obilježio je prvi raspored letova Ryanaira za ljeto 2020. godine za Bosnu i Hercegovinu koji sada uključuje dvije rute.

Evropljani se sada mogu veseliti povoljnom odmoru u Bosni i Hercegovini i uživati u suncu, divnoj prirodi, gostoprimstvu i kuhinji, dok građani Bosne i Hercegovine već mogu planirati zasluženi ljetnji odmor po najnižim cijenama uz nove zdravstvene mjere koje je Ryanair primijenio dok ovog ljeta ojačava sve aktivnosti kako bi zaštitio zdravlje i dobrobit svoje posade i klijenata.

Kako bi proslavio svoje prve letove iz Banje Luke, Ryanair je pokrenuo prodaju karata za sjedišta sa cijenama od samo 25,99 eura u jednom smjeru, za putovanja do oktobra 2020. godine koje moraju biti rezervisane do srijede (5. augusta) na internet stranici Ryanair.com.

"Ryanair se sa zadovoljstvom vraća u rad u Banju Luku. Radujemo se što ćemo dovesti hiljade turista koji će pomoći u jačanju regionalne ekonomije i podršci hiljadama lokalnih radnih mjesta", izjavila je Ryanairova menadžerica komunikacija za Srednjoistočnu Evropu i Balkan Olga Pawlonka.

"Nastavak letova Ryanaira dobra je vijest za nas i naše građane, Aerodrom Banja Luka je spreman za sve putnike. Radujemo se što ćemo nastaviti odličnu saradnju sa kompanijom", kazao je generalni direktor Aerodroma Banja Luka Milan Račić.

Ana Lakić iz Turističke organizacije Republike Srpske poručila je da RS dočekuje turiste brojnim aktivnostima na otvorenom i turističkim ponudama.