{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rusi ne dolaze na Ruski ekonomski forum u Londonu

F
21.4.2007. u 20:02
0
0
Rusi ne dolaze na Ruski ekonomski forum u Londonu
0
Rusi ne dolaze na Ruski ekonomski forum u Londonu
Aleksandar Medvedev
Vodeći ruski poslovni ljudi i funkcioneri vlade su otkazali učešće na Ruskom ekonomskom forumu u Londonu što je, kako u subotu ocjenjuje "Financial Times", još jedan znak pogoršanih odnosa Rusije i Velike Britanije.
Londonski Ruski ekonomski forum se održava već deset godina i imao je status ključne manifestacije za promociju ekonomije Rusije. Ovogodišnji skup treba da počne u ponedeljak ali su ključni gosti iz Moskve, ističe "Financial Times", u posljednji čas, u petak, otkazali svoj dolazak.

Među onima koji neće doći je i direktor Gazproma Aleksandar Medvedev, Sergej Bogdančikov, direktor Rosnefta a otkazali su i svi zvaničnici ruske vlade. Otkazali su i vlasnici vodećih privatnih kompanija i banaka.

Organizatori Foruma kažu da ne znaju šta je stvarni razlog a "Financial Times" podsjeća da se spekulira da je to urađeno po instrukcijama Kremlja.

Londonski list ukazuje da Rusija želi da veći značaj pruži sličnom skupu koji se svake godine u junu održava u Petrogradu, a Aleksandar Šohin, jedan od promotora ruske ekonomije u svijetu, je izjavio da je forum u Londonu izgubio "efikasnost".

Britanski član Evropske komisije zadužen za trgovinu Peter Mandelson je izjavio BBC-ju da su odnosi ne samo Britanije nego i cijele Evropske unije sa Rusijom na najnižem nivou još od vremena kraja "hladnog rata" i raspada Sovjetskog Saveza.

Komesar Mendelson je ocijenio da je osnovni problem "nedostatak povjerenja" na obje strane.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ko je kriv za niske cijene malina?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: