365 dana čistog zraka
715

ROOF GARDENS na Trebeviću poprima konačan oblik, pogledajte kako izgleda danas

Pred nama je period pojačane zagađenosti zraka i smoga koji Sarajevu donosi mnoge neprijatnosti.

Upravo je Trebević prvi izbor Sarajlija, ali i posjetitelja iz cijele Bosne i Hercegovine koji su u potrazi za čistim zrakom.

Centralni pogled sa ROOF GARDENS kompleksa na Trebeviću
Centralni pogled sa ROOF GARDENS kompleksa na Trebeviću

Na obroncima Trebevića, samo 10 minuta od centra Sarajeva, u toku je izgradnja stambeno-poslovnog kompleksa ROOF GARDENS. Kompleks se prostire na skoro 30 hiljada m2, sa 125 stanova i pratećim poslovno-tehničkim segmentom. Projektanti ovog jedinstvenog simbola Sarajeva su studio NON STOP i Filter iz Sarajeva.

Gradilište
Gradilište

"Izgradnja ROOF GARDENS-a protiče prema dinamičkom planu i do sada je završeno preko 50% armirano-betonskih radova, uz paralelne radove po projektu. Projekt menadžment tim koji upravlja svim aktivnostima, nastavlja sa realizacijom investicije i za naredne faze, te smo optimizirali proces na način da inflacija što manje utiče na planirani budžet izgradnje. Tokom zime nastavljamo sa aktivnostima, a krajnji planirani rok za završetak izgradnje je kraj 2023. godine. Raduje me činjenica da od samog početka imamo saradnju sa renomiranim partnerima, Vektor Integra i Debos d.o.o. kao i drugim kompanijama koje su uključene u proces izgradnje", ističe Asim Kulenović, d.i.a. projekt menadžer ROOF GARDENS-a.

ROOF GARDENS tim tokom radova na izgradnji kompleksa
ROOF GARDENS tim tokom radova na izgradnji kompleksa

Kulenović naglašava kako se ovaj kompleks gradi na prostoru gdje je nekada bio smješten stari objekat šumske zadruge, te da su prilikom gradnje posebno vodili računa o prirodnom okruženju i činjenici da je Trebević neiscrpan izvor pozitivne energije koji je unazad godinama postao mjesto susreta i druženja.

"Naši stanari će uz uživanje u prirodnom okruženju imati dostupno sve što im je potrebno – od vrtića, medicinske usluge, tobacco gift shop-a, salona ljepote pa do raznolike delikatesne ponude i kafeterije za snack te dnevno druženje. Sve navedeno prati najsavremenija gradnja i arhitektonski koncept koji će posjetiteljima omogućiti posebno iskustvo", zaključuje Kulenović.

Pogled na Sarajeva sa ROOF GARDENS kompleksa
Pogled na Sarajeva sa ROOF GARDENS kompleksa

Veličanstven pogled koji će krasiti ROOF GARDENS već se nazire i otkriva sve prednosti odabrane lokacije i fantastičnog arhitektonskog rješenja. Pogledajte kako će izgledati stambene jedinice po završetku gradnje.

Penthouse u okviru ROOF GARDENS kompleksa sa pogledom na grad
Penthouse u okviru ROOF GARDENS kompleksa sa pogledom na grad

Za više informacija o kompleksu posjetite web stranicu roofgardens.ba ili kontaktirajte ROOF GARDENS tim putem forme u nastavku.