Hvala vam
251

Rekordna posjećenost portala Klix.ba na dane izbora

Klix.ba
Portal Klix.ba, kao internet medij broj jedan u Bosni i Hercegovini, na izborni dan i dan poslije izbora posjetio je rekordan broj čitatelja i ostvaren je rekordan broj učitavanja stranica (pageviews), pokazuju podaci agencije Ipsos i projekta Dotmetrics.

Podaci Dotmetricsa pokazuju da je Klix.ba daleko najposjećeniji internet medij u našoj zemlji i da su internet korisnici iz BiH i dijaspore informacije u vezi s izbornim rezultatima na sami dan izbora i dan poslije ubjedljivo najviše tražili na portalu Klix.ba.

Kada je iščekivanje rezultata izbora postalo glavna tema u državi i kada su ažuriranja podataka Centralne izborne komisije (CIK) kasnila, najveći broj ljudi u državi je informacije tražio na Klix.ba koji je objavio najveći i najprecizniji broj informacija.

Prema Dotmetricsu, jedinom zvaničnom mjerenju posjećenosti web stranica u BiH, u ponedjeljak je preko browsera (bez aplikacija) Klix.ba posjetilo 375,8 hiljada jedinstvenih korisnika (unique users) iz BiH, a ostvareno je 6,56 miliona učitavanja stranica.

Na sami dan izbora u nedjelju je rezultate izbora pratilo 280 hiljada ljudi, a ostvareno je 5 miliona učitavanja stranica. Važno je naglasiti da ovi podaci ne obuhvaćaju korisnike iz dijaspore i korisnike koji našem portalu pristupaju preko aplikacija za Android i iOS, tako su realni podaci mnogo veći.

Podaci Dotmetricsa su dostupni internet medijima i marketinškim agencijama.

Naš vrijedni tim novinara, dopisnika, fotoreportera i urednika nastojao je što vjerodostojnije i brže objaviti rezultate izbora za sve nivoe vlasti, kao i prenijeti sva dešavanja i reakcije iz izbornih štabova stranka u cijeloj BiH.

Ekipa portala Klix.ba se zahvaljuje čitateljima što nas tako dugo i u ovako velikom broju pratite.

Posao na Klix.ba

Klix.ba svakodnevno traži najbolje novinare. Želite li i vi biti dio naše redakcije? Prijavite se putem emaila zajedno sa pismom namjere, CV-em i tri teksta po izboru na [email protected].