biznis
21

Rekonstrukcija zgrade Narodnog pozorišta najveća investicija u kulturi Tuzle

FENA
Rekonstrukcija zgrade Javne ustanove Narodno pozorište Tuzla najveća je investicija u kulturi u Tuzli tokom 2015. godine, a najvrijednija investicija u sportu tokom 2016. godine bit će nastavak izgradnje stadiona Tušanj.

To je istaknuto je na današnjem sastanku gradonačelnika Tuzle Jasmina Imamovića sa direktorom JU Narodno pozorište Tuzla Arminom Ćatićem, saopćeno je iz Gradske uprave Grada Tuzla.

U ovogodišnjem budžetu Grada Tuzla u dijelu namjenskih sredstava budžeta – sredstva od naknade za prihode ostvarene radom termoelektrane, na poziciji "Kapitalni grant za rekonstrukciju zgrade JU Narodno pozorište Tuzla", planirana su finansijska sredstva u ukupnom iznosu od 375.000 KM.

Planirana sredstva iskorištena su za građevinske, građevinsko-zanatske i radove na elektroinstalacijama na krovnom pokrivaču, građevinske radove na pozornici-sceni Narodnog pozorišta, građevinske radove u gledalištu - velikoj sali, zatim za nabavku i gradnju opreme, odnosno novih tipskih pozorišnih stolica u gledalištu-velikoj sali.