Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
statistika kaže da svi koji mogu bijeze iz Bosne to mora da je zbog vasih statistika
Statistika je tačan rezultat netačnih podataka.
statistika kaže BDP za BIH 2016 god. je 8156 KM. Šta REČI nista statistika je jedno a realnost je nešto sasvim drugo
Cak je to nisko, BDP nominalni po glavi stanovnika za 2016. prema UN (na realan broj stanovnika od 3 do 3,2 miliona) je 9161-9771 KM. BDP ne predstavlja koliko ukupno prosjecno osoba zaradi u godini vec je zbir toga, ostalih prihoda, investicija, potrosnje, dotacija i sl. Kod nas plate otprilike cine 50% BDP-a. No kako god, vise od 55% stanovnika u FBiH na godisnjoj bazi dobije samo za neto registrovanu platu vise od 8156 KM (znaci bez toplog obroka i naknade za prevoz) sto jeste malo.
realno nama nece nista biti bolje ali je mjerodavnije iznositi statistike po principu kakav koriste zemlje EU, samo primjer kod nas da bi bio zdravstveno osiguran (ako nisi prijavljen) moras se prijaviti kao nezaposlen bez obzira da li trazis posao ili ne sto stvara realno losiju sliku od ionako lose
Ovo je odlicno, statisticki ce nam biti bolje a u stvarnom zivotu gore?!
projekti su nam uništili sistem
Šta ono kažu o statistici i laži ? Hahahahhahahah povećava svoje kapacitete. ČEGA BA ?? :)
Dosad jedina reforma statističkih podataka je bila od strane SDA. Samo oni statistički vide progres, povećanje zapošljavanja, napredak u izvozu, ekonomski bum, nezaustavljivi razvoj i suficit.