Promo
8

REC u više bh. gradova organizuje interaktivni seminar pod nazivom "Računovodstvo zaliha"

Društvo za istraživanje i unapređenje lokalnog i regionalnog razvoja Refam Creative Solutions organizuje cjelodnevni seminar u više BiH gradova u periodu od 25. do 28. juna, sa početkom svakog seminara u 09.30 časova.

Osnovno pitanje u računovodstvu zaliha je iznos troška koji treba priznati kao imovinu i iskazivati u evidencijama sve do priznavanja povezanih prihoda, odnosno kasnijeg priznavanja kao rashoda, uključujući sva eventualna usklađenja do neto utržive vrijednosti.

Kako bi na pravi pravi način pristupili ovom izazovu i pretvorili ga u korist za firmu, potrebno je veoma dobro poznavati sve aspekte rukovođenja zalihama, kako u računovodstvenom tako i u poreznom smislu.

Dužna pažnja ovog seminara će biti usmjerena na sticanje, korištenje i otuđivanje nekih specifičnih zaliha, kao što je proizvodnja: ribe, ljekobilja, meda, lijekova, proizvoda dobivenih iz korištenja koncesije i specifičnih zaliha bioloških proizvoda. Poseban dio biće posvećen poreskom obuhvatanju zaliha kako u postupku sticanja, korištenja, tako i otuđivanja, kao jednim od najvažnijih pitanja u primjeni standarda o zalihama.

Stoga, u cilju sticanja i proširivanja potrebnih znanja za pravilan pristup ovoj važnoj računovodstvenoj temi, a sa posebnim osvrtom na različite porezne implikacije rukovođenja zalihama i na različite praktične primjere praćenja zaliha, prijavite se putem ljedeće stranice www.rec.ba i uzmete aktivno učešće na ovom seminaru.

Kome je seminar namijenjen

Seminar je namijenjen svima koji donose odluke na temelju informacija iz računovodstva, menadžerima finansija i računovodstva, voditeljima trgovina, voditeljima finansijsko-računovodstvenih ureda – knjigovodstvenih servisa, računovođama, te svima koji rade na poslovima plana i analize i sudjeluju u kreiranju poslovne politike društva.

Predavač na seminaru bit će uvaženi prof. dr. Mehmed Jahić, stručnjak sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu.

Program seminara možete pogledati ovdje.

Požurite sa prijavom i iskoristite ovu posebnu ponudu. Vaše narudžbe možete izvršiti putem web stranice www.rec.ba ili direktnim kontaktom na telefon + 387 33 408 779 i + 387 33 214 582.