Prijavite se
25

Razmišljate o početku studiranja? Produžen upis na Visokoj školi CEPS u Kiseljaku

CEPS
CEPS
Izabrati studij ne znači izabrati samo zanimanje, već način života, i zato ga treba pažljivo birati. Početak studiranja je razdoblje promjena koje vode razvoju karijere, otvaranju novih mogućnosti, upoznavanju novih životnih situacija, ali su popraćene većim izazovima, naporima i odricanjima.

Ukoliko se želite na moderan način kvalitetno obrazovati, učiti od nastavnog osoblja s dugogodišnjim iskustvom, sudjelovati na različitim radionicama, studentskim konferencijama, međunarodnim praksama, studijskim posjetama, ljetnim školama, ili provesti semestar na inozemnoj visokoškolskoj ustanovi u okviru Erasmus+ programa i biti osposobljen za rad u struci upišite jedan od studijskih programa koji se izvode na Visokoj školi CEPS u Kiseljaku:

  • Pravne nauke (smjer: opće pravo);
  • Informacijske tehnologije (smjer: informacijski sistemi i tehnologije);
  • Zdravstvene studije (smjerovi: sestrinstvo, fizioterapija, sanitarni inženjering, gerijatrija);
  • Studij sigurnosti (smjer: kriminalistika);
  • Poslovna ekonomija (smjerovi: menadžment, menadžment javnog sektora i uprave, finansije i računovodstvo);
  • Saobraćaj (smjerovi: željeznički saobraćaj, cestovni saobraćaj);
  • Energetika (smjerovi: obnovljivi izvori energije, održavanje energetskih postrojenja, gospodarenje energijom i energetskom učinkovitošću i termotehnika);
  • Zaštita na radu i zaštita od požara (smjerovi: zaštita na radu, zaštita od požara);
  • Business Economics (smjer: management).

Predavanja drže priznati stručnjaci iz Bosne i Hercegovine i inostranstva. Naglasak se stavlja na izgradnju ličnih karakteristika svakog studenta kao što su praktičan rad, iskustvo u stvarnom radnom okruženju, sklonost timskom radu, razvijanje komunikacijskih vještina, fokus na rješavanju problema, itd.

Uspješna i kontinuirana interakcija između nastavnika i studenata je temelj uspješnog i efikasnog učenja. Nastavno osoblje CEPS-a je na raspolaganju studentima za sva pitanja uživo na predavanjima, konsultacijama u dogovorenim terminima i elektronskim putem.

Predavanja i vježbe u sklopu studija prilagođena su i zaposlenim osobama koje zbog svojih profesionalnih obaveza nisu u mogućnosti redovno pohađati nastavu. Vanrednim studentima su omogućene i individualne konsultacije uz mentorstvo, a nastavne procese je moguće pratiti i putem online softverske podrške.

Upisi

Na studij se mogu upisati osobe sa završenom četverogodišnjom srednjom školom u BiH, kao i strani državljani i osobe bez državljanstva sa završenom srednjom školom u inostranstvu, nakon izvršene nostrifikacije, osobe koje imaju završenu višu školu, te prelaznici sa drugih visokoškolskih institucija.

Drugačije i inovativno obrazovanje

Ako želite drugačije i inovativno obrazovanje koje studente priprema za tržište rada odaberite neke od ponuđenih studijskih programa na Visokoj školi CEPS u Kiseljaku.

Zadatak zaposlenika CEPS-a je da pomognu studentima svojim stručnim i naučnim kompetencijama te ljudskim osobinama da što kvalitetnije i uspješnije dođu do cilja.

Studenti koji su završili studij na CEPS-u zapošljavaju su u renomiranim ustanovama i kompanijama.

Visoka škola CEPS - Centar za poslovne studije nalazi se u Kiseljaku na adresi ul. Josipa bana Jelačića bb.

Kontaktirajte ih putem mail adrese [email protected] ili brojeva telefona:

  • +387 (0)30 875 208 ili 875 221
  • +387 (0)63 473 333 ili 653 111
  • +387 (0)62 408 322