|

Razgovori o ekološkim standardima Brodske rafinerije

Razgovori o ekološkim standardima Brodske rafinerije
0
F
FENA
8.2.2011. u 19:10
0
komentara
0

dijeljenja
Razgovori o ekološkim standardima Brodske rafinerije
Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mladen Zirojević izjavio je danas da Rafinerija nafte u Brodu danas radi bez ekološke dozvole, ali, kako tvrdi, u toku aktivnosti za dobijanje tog dokumenta.
Zirojević je ustvrdio i da Rafinerija ima plan aktivnosti na otklanjanju problema koji prouzrokuju ispuštanja štetnih gasova u zrak.

"Taj posao će biti uskoro završen i predstoji procedura izdavanja ekološke dozvole za Rafineriju u Brodu", kazao je on.

Ministar zaštite okoline, prostornog uređenja i građevinarstva Hrvatske Branko Bačić ukazao je da Rafinerija u Brodu zagađuje okolinu ispuštajući u zrak štetne gasove.

Ponovio je kako su građani koji žive u Slavonskom Brodu zabrinuti za svoje zdravlje i traže rješenje tog problema.

Iznio je i podatak da je u prošloj godini "zabilježeno osam zagađivanja zraka u tom gradu, koje je prouzrokovano radom Rafinerije u Brodu".

Nakon što je održao sastanak sa Zirojevićem, te ministricom za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS-a Srebrenkom Golić, kazao je i kako je dobio uvjeravanje da će Rafinerija u Brodu redovno obavještavati Hrvatsku o procentu zagađenosti zraka, te obećao pomoć hrvatskog resornog ministarstva u otklanjanju nedostataka.

Srebrenka Golić tvrdi da Rafinerija nafte Brod radi po standardima Republike Srpske i "ne krši ekološke standarde, a do kraja godine treba da ispuni sve zahtjeve da bi dobila ekološku dozvolu“.

"Sva mjerenja koja je republički ekološki inspektor izvršio u januaru ove godine oko Rafinerije u Brodu su pokazala da je njihova vrijednost po standardima RS. Rafinarija se nalazi na teritoriji Srpske i ona poštuje njene zakone", ustvrdila je Golić, javili su mediji u RS.

Priznala je da ti standardi nisu evropski, ali da im se RS prilagođava.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.