Vraćanje povjerenja
2

Ramljak u Sarajevu: Počela isplata dugovanja malim dobavljačima

Klix.ba
Ante Ramljak (Foto: Harun Muminović/Klix.ba)
Ante Ramljak (Foto: Harun Muminović/Klix.ba)
Od 259 Konzumovih poslovnica 83 će preći i biti rebrendirane pod Mercator, a 176 će ostati u Konzumovom vlasništvu, potvrdio je povjerenik Vlade Hrvatske za Agrokor Ante Ramljak i poručio da je danas počela isplata dugovanja malim dobavljačima u BiH.

"Kompanija će se razdvojiti na dva formata i na taj način ćemo pokušati vratiti povjerenje kupaca koje je bilo izgubljeno, jer je promet u tim dućanima znatno pao", dodao je.

Novinarima je kazao da je na sastanku u Sarajevu prezentirao plan restrukturiranja Konzuma u smislu smanjenja troškova te saopćio da je donesena odluka o likvidaciji firme Velpro.

"Ne vidim više neki dalji značajniji pad troškova, posebno što se radnika tiče", kazao je Ramljak i apelovao na Konzumove dobavljače u BiH da ne postavljaju "čvrste ultimatume".

"Za to nema nikakvog razloga jer ovdje se radi i o njihovoj dobrobiti i dobrobiti svih kupaca i građana BiH", odgovorio je na zahtjev Skupštine dobavljača Konzuma koja je danas nakon konsultativnog sastanka zatražila od države da ih zaštiti te pozvala svoje članove da ne pristaju na potpisivanje ugovora s Mercatorom bez davanja garancija.

Iz Skupštine dobavljača poručili su da očekuju razumijevanje za svoje zahtjeve. Čelnike Agrokora, Konzuma i Mercatora su zamolili da ih shvate ozbiljno i poručili da projekt koji su oni ponudili u potpunosti podržavaju.