{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


RAK dodijelio dozvole za 3G mobilnu telefoniju

F
26.3.2009. u 14:14
0
11
RAK dodijelio dozvole za 3G mobilnu telefoniju
0
RAK dodijelio dozvole za 3G mobilnu telefoniju
Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) dodijelila je danas u Sarajevu dozvole za pružanje mobilnih usluga na univerzalnim mobilnim komunikacijskim sistemima (UMTS/3G) BH Telecomu Sarajevo, M:telu Banja Luka i HT-u Mostar.
Telekom operatori su za licencu dužni uplatiti po 15 miliona eura u sedam godina, s tim da su prve dvije godine grejs period.

Direktor RAK-a Kemal Huseinović kazao je da je dodjela dozvola za treću generaciju mobilne telefonije za BiH i njene građane značajan momenat i da će doprinijeti unapređenju ponude na telekom tržištu.

"Očekujemo da će uvođenjem treće generacije mobilne telefonije proširiti lepeza usluga na tržištu i da će ponuda biti još povoljnija za građane i da pratimo korak u tehnološkom razvoju s ostalim razvijenim svijetom", kazao je direktor telekom sektora u RAK-u Fikret Kasumagić.

U BiH ulaze nove tehnologije u telekom sektoru, istakao je predsjedik Uprave HT Mostar Stipe Prlić, a od naprednih tehnologija najviše koristi će imati sadašnji i potencijalni korisnici usluga.

Po riječima generalnog direktora BH Telecoma Nedžada Rešidbegovića, bh. tržište je spremno za nove usluge, a ovaj iskorak doprinijet će i daljnjem razvoju internatizacije i informatizacije bh. društva.

"Nadam se da će operatori i korisnici razvojem mreža osjetiti novu konkurentnost koja će se razviti između telekom operatora, a to znači bolje cijene, kvalitet usluge i zadovoljniji korisnici", kazao je generalni direktor M:tela Predrag Ćulibrk.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: