U svojstvu podrške
2

Raiffeisen Leasing: Sklopljen ugovor vrijedan 5 miliona eura za mala i srednja preduzeća

Raiffeisen Leasing
Raiffeisen Leasing
Predstavnici Raiffeisen Leasinga - Belma Hodžić, izvršna direktorica, direktor Nedim Milišić te Borislav Trlin, v.d. predsjednik Uprave Razvojne banke FBiH, potpisali su ugovor vrijedan 5 miliona EUR za supsidijarno finansiranje mikro, malih i srednjih preduzeća u Bosni i Hercegovini.

"Ponosni smo što smo dio ovog projekta i što možemo pomoći jačanju BH privrede, što u kontinuitetu radimo proteklih 20 godina. Naš strateški fokus je na mala i srednja preduzeća i u našoj strukturi portfolia blizu 60% klijenata su klijenti ovog segmenta. Potpisivanjem ove kreditne linije sa Razvojnom bankom FBiH sigurno ćemo postati još konkurentniji i omogućiti klijentima bolje pozicioniranje na tržištu, ali i njihovo daljnje jačanje i razvoj", izjavio je ovom prilikom Nedim Milišić, direktor Raiffeisen Leasinga.

Borislav Trlin, v.d. predsjednik Uprave Razvojne banke FBiH, izrazio je svoje zadovoljstvo zbog pridruživanja Raiffeisen Leasinga Projektu Svjetske banke koji trenutno okuplja sedam finansijskih institucija, uključujući banke i leasing društva.

"Drago nam je što se i Raiffeisen Leasing pridružio ovom Projektu, pružajući podršku mikro, malim i srednjim preduzećima pri realizaciji njihovih poslovnih aktivnosti i investicija koje će zasigurno doprinijeti boljim poslovnim rezultatima ali i razvoju ekonomije naše zemlje", naglasio je Trlin.

Kroz ovaj Projekat bit će plasirana kreditna linija koja kompanijama omogućava finansiranje po povoljnim uslovima, a namijenjena je malim i srednjim preduzećima koja su imala pad bruto prihoda od najmanje 20% u tekućoj godini u odnosu na prethodne.

Sredstva će biti dostupna i kompanijama čije su vlasnice žene, mladim kompanijama, te onima koje posluju u manje razvijenim regijama. Ovaj inkluzivan pristup omogućava većem broju subjekata da iskoriste prednosti kreditne linije i realizuju svoje poslovne aktivnosti.

Detaljnije informacije o ovoj kreditnoj liniji dostupne su OVDJE.