{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Raiffeisen i UniCredit najbolje banke u BiH

S
16.6.2010. u 15:05
0
19
Raiffeisen i UniCredit najbolje banke u BiH
0
U Coloseum klubu u Sarajevu dodijeljene su nagrade "Zlatni BAM" najboljim bankama u BiH. Po dvije nagrade dobile su Raiffeisen Bank d.d. BiH i UniCredit Bank d.d. Mostar.
Komercijalno-investiciona banka d.d. Velika Kladuša dobila je "Zlatni BAM" za najveću stopu prinosa na aktivu u 2009. godini, dok je BOR banka d.d. Sarajevo nagrađena za najveću stopu rasta depozita u protekloj godini. Nagradu "Zlatni BAM" za najveću aktivu među bankama u BiH dobila je Bobar banka a.d. Bijeljina.

Dva "Zlatna BAM-a", za najveći ukupni kapital i za stopu prinosa na dionički kapital pripala su UniCredit Bank d.d., dok su nagrade za najveću aktivu u 2009. godini i za najveći dionički kapital pripale Raiffeisen bank d.d. BiH.

"Iako je u prvom kvartalu ove godine prisutan rast nekvalitetnih kredita, te problemi sa profitabilnošću kod određenog broja komercijalnih banaka, što može pojačati rizike u bankarskom sektoru, može se reći da financijski sektor u BiH i dalje pokazuje znakove stabilnosti.U tim okolnostima svaki uspjeh je dobrodošao, najuspješnije treba nagraditi", kazao je Mirsad Pehilj, glavni i odgovorni urednik magazina "Banke BiH", čestitajući dobitnicima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: