Global Finance
0

"Raiffeisen banka najbolja u BiH"

FENA
Raiffeisen Bank d.d. BiH proglašena je "Najboljom bankom u BiH u 2009. godini", a ovu nagradu sedmi put dodijelio joj je renomirani poslovni magazin "Global Finance".

Raiffeisen banka svojom aktivom, koja je na kraju 2009. iznosila 2,3 milijarde eura ima tržišno učešće od oko 20 posto. Banka opslužuje više od 700.000 klijenata u 95 poslovnica.

"Nagrada za najbolju banku dodatna je potvrda odlične tržišne pozicije naše banke u BiH", izjavio je direktor Raiffeisen banke Michael Mueller.

Također, Raiffeisen Zentralbank Österreich AG i njena subsidijarna banka za centralnu i istočnu Evropu Raiffeisen International Bank-Holding AG su od ovog časopisa četvrti put zaredom, odnosno šesti put u posljednjih sedam godina, dobile prestižnu nagradu "Najbolja banka u centralnoj i istočnoj Evropi" za poslovanje u regionu.

Pored Raiffeisen banke iz BiH najboljim bankama na tržištima na kojima posluju, proglašene su banke Raiffeisen mreže u Srbiji, Slovačkoj i na Kosovu, saopćeno je iz Raiffeisen Bank d.d. BiH.