{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Rafinerija ulja Modriča dobila Certifikat o akreditaciji ispitne laboratorije

S
17.7.2012. u 16:53
0
0
Rafinerija ulja Modriča dobila Certifikat o akreditaciji ispitne laboratorije
0
Rafinerija ulja Modriča dobila Certifikat o akreditaciji ispitne laboratorije
Ispitna laboratorija Rafinerije ulja Modriča dobila je danas Certifikat o akreditaciji, kojim se potvrđuje da ispunjava ISO standarde kada je riječ o osposobljenosti fizičko-hemijskih ispitivanja tečnih naftnih goriva, naftnih proizvoda, kočionih tečnosti, rashladnih tečnosti i vode.
Direktor Instituta BiH za akreditovanje Žarko Petrović uručio je danas Certifikat o akreditaciji Ispitne laboratorije generalnom direktoru Rafinerije ulja Modriča Peri Dugiću.

Petrović je rekao da je Ispitna laboratorija Rafinerije ulja Modriča prvi put 2004. godine ispunila evropske i svjetske standarde za ispitivanje tečnih naftnih goriva, naftnih proizvoda, kočionih tečnosti, rashladnih tečnosti i vode.

"Laboratorija je od tada u kontinuitetu pratila evropske i svjetske standarde, prilagođavala se propisima koji se u ovoj oblasti primjenjuju u EU", istakao je Petrović, te naglasio da Certifikat koji je danas dodijeljen dokazuje da Ispitna laboratorija ima kompetentno osoblje i opremu koji mogu dati tačne podatke o uzorcima koji su ispitani.

On je rekao da je Ispitna laboratorija Rafinerije ulja Modriča jedinstvena u BiH, te da je u toku certifikacija i Ispitne laboratorije u Rafineriji nafte Brod.

Petrović je dodao da je cilj Instituta za akreditaciju da se laboratorije u BiH i njihovi rezultati priznaju u zemljama EU i u cijelom svijetu, posebno u BiH, jer će to uticati na razvoj privrede i konkurentnost domaćih proizvoda na ovom i stranom tržištu.

Rukovodilac Ispitne laboratorije Rafinerije ulja Modriča Mirko Petković
rekao je da Certifikat znači da kvalitet proizvoda Rafinerije ulja dobija novu dimenziju, a kupci dodatnu garanciju da je kvalitet u skladu sa svjetskim standardima.

Petković je naveo da je 2004. godine akreditovano 57 ispitnih metoda u oblasti ispitivanja tečnih naftnih derivata, maziva, funkcionalnih tečnosti i kvaliteta vode.

"Osoblje Ispitne laboratorije, na čelu sa menadžmentom Nestro korporaacije, uspješno održava akreditaciju čime se potvrđuje i današnjni prijem sertifikata od Instituta", istakao je Petković.

Prema njegovim riječima, Ispitna laboratorija vrši ispitivanja i uzoraka koji nisu proizvodi Rafinerije.

"Trenutno se rade ispitivanja proizvoda elektroprivrednog sistema BiH, Federacije BiH i Republike Srpske, kao i brojnih privrednih sistema iz zemalja bivše Jugoslavije", naveo je Petković.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: