{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Radnici Vitezita će protestvovati pred Vladom FBiH

S
11.3.2011. u 14:35
0
0
Radnici Vitezita će protestvovati pred Vladom FBiH
0
Radnici Vitezita će protestvovati pred Vladom FBiH
Radnici sa neriješnim radno-pravnim statusom Poslovnog sistema "Vitezit" postigli su danas sporazum sa Sindikatom zaposlenih u ovom preduzeću da štrajk glađu zamrznu do daljeg, a da u ponedjeljak, 14. marta, održe mirne proteste pred zgradom Vlade Federacije BiH.
Predsjednik Štrajkačkog odbora Safet Sivro naglasio je da će, ako odlazak radnika pred federalnu Vladu ne urodi plodom, razapeti šatore ispred zgrade i tu ostati dok njihovi zahtjevi ne budu ispunjeni.

Oni traže da im se uveže radni staž od 1. januara 1992. do ove godine, povratak na posao radno sposobnih, koji nisu stekli uslove za penzionisanje, penzionisanje radnika koji su ispunili uslove, smjenu Nadzornog odbora, stavljanje veta na sve nove prijeme radnika do ispunjenja njihovih zahtjeva, kao i pokretanje krivičnu odgovornost protiv onih koji su "Vitezit" doveli u kolaps.

Radnici su 28. februara stupili u generalni štrajk, a zadnja dva dana štrajkovali su glađu u jednoj prostoriji zgrade uprave. Oni će danas u 16.00 sati napustiti ovu zgradu.

Protest pred zgradom federalne Vlade najavljen je za 10.00 sati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Koristite li knjigu žalbe ako niste zadovoljni uslugom u prodajnom objektu?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: