Komentari (146)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zasto drzava ne poveca minimalac? Zasto se ne smanje nameti "gazdama"? Mogle bi se malo i budzetske plate skresati, pa tek onda ce se stvoriti uslovi da se ne daju koverte. Ovo je samo da se pokaze da insppekcija ko fol nesto radi, a ne mogu pronaci nijedan dokaz da je to tako.
I sta da vam placa privatnik jos poreza da vi mozete da kupujete sebi vile, auta, placate ljubavnicama parfeme i poslovne ruckove. Mrs stoko jedna vise, da vam nije privatnika(kakvi god da su) ekonomija ove zemlje bi davno propala. Nabili ste tolike poreze privatnicima a uhljebili u drzavne firme do 10tog koljena , da treba da se poklopite po usima.
jedino sto me zanima od ove drzave je kad cu otici iz nje!
De napravite duplikat klixa gdje ce se postovati sloboda govora, vako nema smisla ...
A da li su sefovi PU ikada razmisljali da naprave analizu koliko bi se vise ubralo poreza da se smanje neki doprinosi i porezi, kako bi se pomoglo privredi?
Prosjecna plata u Sarajevu bi bila 1400 km da se prijavljuje sve ( topli obrok i prevoz).
ŠTO PRIJE NAPRAVITI ZAKON KOJI ŠTITI RADNIKA U SLUČAJU OVAKVIH PRIJAVA - TEK ONDA ĆE BITI BOLJI USLOVI ZA RADNIKE. SADA SE MNOGIM OD NJIH NE POŠTUJE PRAVO NA ODMOR, PREKOVREMENI RAD, TOPLI OBROK,... TRENUTNI ZAKONI SU SAMO NA RUKU GAZDI
Poreznici bi samo kaznjavali...
Eto građani treba da rade posao inspektora rada. Dosta nam naše muke.
Dosta od radnika koji je prijavio jer objektivno rijetko ko bi i pristao da svjedoči protiv poslodavca jer slijedi otkaz. Na inspekcijama je da nađu načina kako ući tome u kraj. Navesti ću samo jedan način. Gotovo svaki privatnik, da bi imao kontrolu 24 h nad svakim radnikom je pokrio radni prostor video nadzorom. Neka inspekcija izuzme snimke sa kamera koje pokrivaju platni promet i eto im dokaza...:)). Ko želi do cilja nađe način..
Ovo je najveca posast naseg drustva, svi ovi pametnjakovici kazu da ne zele placati ili prijavljivati zbog korumpirane vlasti a u stvari sami cine kriminal sto ih cini istima kao sto su i ovi na vlasti
To su pickurine i ne radnici , on ujeda ruku koja ga hrani . Nek napusti sto mora raditi za kes nek ide u telekom tamo je na racun ili elektro .p. Meni odgovara samo da me isplati kako svejedno mi je
Quid pro quo. Kada ja znadnem gdje svaki uplaceni fening ode, tada cete ga i vi imati.
Samo prevarit, ukrasti, slagati.
Ovo nije istina, koverte su skupe,daje se na ruke bez koverte ....
Svi to rade , a svi to vala i znaju , sta se glupirate bezze.... kao sad bi oni nesto ...
Prijavis kriminal kriminalcima, ko je i malo pametan skonto je da nema od prijave nista samo sebi naskodis. Izmjenite zakone, namete, povecajte minimalne plate na iste smanjite porez. Ali ovdje vise nema pameti otisla je i zadnji vozovi idu za Njemacku. Ostaju samo podobni stranacki puleni koji sve kontrolisu. Ova drzava je propala samo to jos mnogima nije jasno. Za sve je kriva ova kriminalna politika koju vode SDa, hdz i snsd.