Komentari (82)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Eto ti kapitalizam oni rade za 450 km a ovi prodaju od 300-1500 eura... maksimalno izrabljivanje radne snage
I vjerovatno im tlacitelji ne uplacuju doprinose. Cuj 450KM!?
TRAZIM POSTEN POSAO U SARAJEVU I OKOLINI NA FEJSU SAM POD ISTIM IMENOM EDISA DISA
IMA LI KAKAV POSAO ZA MENE,NA FEJSU SAM SA ISTIM IMENOMBOPYI
Kad ćete shvatiti da je kriva država? Radnici te firme dobiju na ruke još oko 70-ak km a neki ni toliko (znam iz pouzdanih izvora). Država je kriva zato što je stavila minimalac 350 km a svjesni su svi da se od takve plate ne može preživjeti. Tako svaki poslodavac ne krši zakon dajući minimalac a na ruke hoće li šta dati ili neće. Ja sam radila za 442 km plate mjesečno,a na ruke sam još dobijala 750 km. Lijepo mi čova rekao,tako je kako je. Prijava na minimalac,a ja ću ostatak da dobijem na ruke. Mogao je ne isplatiti to,ali ipak je bio pošten. Zakinuo je državu i mene a ipak ostao čist pred državom. Kredit nisam mogla dići,a i penzija sutra manja,a ovamo državi nije platio porez na 750 km više. I šta sam mogla nego ćutati i raditi i biti sretna što mi daje resto na ruke.
ovo je dokaz, da i kod nas se proizvodi kvalitetna odjeca. pored ovih firmi imamo i mnoge druge, koje su po kvaliteti i bolje od ovih "markiranih" koje dolaze kod nas. al nazalose te firme propadaju jer nemaju "etiketu". al sta cemo mi smo takav narod, daj samo da se vidi da je "markirano"... zato cemo i propasiti. :/
jah, zaboravih napisati najvaznije, da sam radila te 3,5 godine za 300km...
Eh, jadi moji s cim se hvale :-( Ali ako imaju PIO,MIO... dobri su. Ja sam radila u Bosni 3,5 godine, naravno ni dana nisam bila osigurana, a svaki put kada pitam kada ce me osigurati odgovor je bio tipa:"od nove godine, od aprila, od ljeta...". A radila sam 6/7 dana, svaki dan od 8-16, a nekad je trebalo ostati i duze, puuuno duze. Nije bio u pitanju fizicki posao ali nije vala ni opustajuci. Sad radim u Austriji, i to samo nedjeljom i zaradim za mjesec 450e... Volim ja Bosnu, volim svoju porodicu, prijatelje, rodbinu, i fale mi svi i sve, pozelim se kamena ispred kuce... ali od 300km se ne moze zivjeti, tamam da postis svaki dan, treba se i omrsiti... Molim Boga da jednog dana nam svima bude bolje, i da mozemo koliko-toliko rahat zivjeti
blago se nama ako je ovo "saradnja"
Eh super, odsad smo i mi u Bosni poznati po jeftinoj radnoj snazi, samo se sad takmicimo sa jeftinom radnom snagom iz Azije,pa da vidimo ko ce jeftinije raditi. Protestvovati protiv ovoga izrabljivanja ? Ma zasto, kad jednostavno mozemo ovako sjediti i raditi za minimalno minimalnog...I onda me pitaju sto nisam patriota...
a izradjuju li originalne srpske opanke!? znate, to su one zavrnute na vrhu,kad Smrdin serre da se može uhvatiti rukama za vrhove..
Gazda je tako dobar da plata nema uopšte. Nije ga sramota da dovodi nekog da se reklamira i vi koji mu dajete prostor. Teški izrabljivač ljudi, a nije ni čudo u državi gdje nema države može da radi ko šta hoće pa tako i plate da ne isplaćuje.
I JA SAM CUO DA U BANGLADESU SIJU ZARINE STVARI, U TAJLANDU BOSS-OVA ODIJELA, NA CEJLONU NIKE I ADIDAS. ELEM, STO BOLJA FIRMA TO JADNIJA DRZAVA.
Jugovići nasjeli na prosipanje nacionalizama, pljuvali po Titu i razhebali državu. Sve je to dragi moj bilo samo radi ovog kao Prada, kao dijelovi za VW-Audi... Ali masa jo[ uvijek ne konta. Pluje po pradi i kapitalizmu, ali i po Titovoj Jugoslaviji. Slijepci.
Za ljude koji manjkaju samopouzdanje i vjeru u sebe, mogu ovakve vijesti odjekavati poput bombi. Zato poradite malo na sampouzdanju dragi klix-ovci... Ova firma je primjer da se i u Bosni moze razvijati biznis i da treba njegovati okruzenje za biznis... A vijesti tipa "odjeknula vijest poput bombe" su stari komunisticki vokabular...
450 KM plate....koji cigan, al nek on ima onda...beli je SDA slino
Nema plate i po nekoliko mjeseci !! Kako samo Lazu !!